array(1) {
  [0]=>
  int(12733)
}

Nog één keer naar Nan King

Buitenstaanders willen nog wel eens mompelen dat Middelburg een stad van natnekken is, of een echte ambtenarenstad. Van dat soort dingen. Dat soort clichés verdienen ook hun plekje, heus, maar waar is zo’n aanname eigenlijk op gebaseerd?

Wij weten het ook niet, maar gisteren was er een feestje in de voormalige Nan King op de Varkensmarkt, georganiseerd door Joris, Marcel, Erik en Arjen. Gewoon, om nog een laatste keer te vieren dat er ooit een legendarisch Chinees restaurant zat. Niks meer, niks minder.

Wij waren ook van harte welkom en zagen, zoals de optredende artiest ‘Dame Blanche’ opmerkte, misschien wel een deel van de ‘fine fleur’ van de stad. Maar áls dat dan al zo is dan zagen we wel de ondernemers waarvan de meesten niét in jasje en dasje naar feestjes gaan. Die ook gewoon af en toe eens flesjes bier harken en die heerlijk smulden van de catering van Warung Senang. Eerlijk: we wisten op voorhand niet goed wat we moesten verwachten van deze fuif, maar het was leuk. Bijzonder. Bijzonder leuk zelfs.

Uiteraard grepen we ook de kans om nog even kiekjes te maken van bovenverdieping. Onder meer van de deels gestripte keuken vanuit waar, sinds 1957, het restaurant werd bediend. We keken de ogen uit bij het uitzicht vanaf de achterzijde van de panden. Het was ook een soort afscheid.

Tegen tienen hielden we maar eens op met filmen. Je weet zelf. Geen AVG maar gezond verstand. En we gingen ongeveer de kant van huis op. Het zag er toen niet uit alsof de feestgangers toen al van plan waren te gaan stoppen. Beter!

‘Alsof het je laatste dag is!’

Gerelateerd:

Verkocht met herbestemming: woningen in het voormalige Nan King

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Jells Lunchcafé & Tuinterras: de nieuwe naam voor Eetkamer Likkepot
Jells Lunchcafé & Tuinterras: de nieuwe naam voor Eetkamer Likkepot

Op Facebook is de zaak nog terug te vinden onder de oude naam Eetkamer Likkepot, maar het is echt waar hoor: sinds 1 april heeft het lunchcafé in het Hofje […]

14 apr 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Olivia's Soap Story & Salon Beautylife: een nieuw, logisch geheel in de Gravenstraat
Olivia’s Soap Story & Salon Beautylife: een nieuw, logisch geheel in de Gravenstraat

Toen Olivia’s Soap Story & Salon Beautylife zich eind vorig jaar aansloten bij de VOM spraken we met eigenaresse Natasha Rooze af dat we in april van dit jaar op […]

14 apr 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Ankie Kienhuis
Zij zijn De Stad: Ankie Kienhuis

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze week hier en in Middelburgse & Veerse Bode: Ankie Kienhuis, van Aardewerk-Ankie Kienhuis in de Zusterstraat. Wat was het leuk om nu […]

15 apr 2019