array(1) {
  [0]=>
  int(2910)
}

Nogmaals: hoe Wij zijn De Stad werkt

Het is zonder twijfel een van de leukste aspecten van ons werk: de interactie met al die Middelburgers, zowel digitaal als ‘in ’t eggie’. Dat geeft ons energie en daardoor pikken we al die nieuwtjes en weetjes op.

En dát zorgt dan weer voor de kennis die ons in staat stelt alle vragen over De Stad te beantwoorden, die dagelijks worden gesteld via Mail, Messenger en Instagram. We weten lang niet alles natuurlijk, maar meestal hebben we wel een vermoeden wie de antwoorden mogelijk wél heeft. We verwijzen dan door op een manier zoals bibliothecarissen dat ook doen.

Maar – nu komt ‘ie – sinds een paar maanden krijgen we wel erg veel vragen over onze manier van werken, en over de keuzes die we maken als (eenkoppige) redactie. Hoe dat zit herhalen we daarom nog maar eens hier. We schreven er vorig jaar een paar keer over. Als het je interesse heeft kun je het nog eens nalezen:

https://wijzijndestad.com/verhalen/5-jaar-wij-zijn-de-stad-over-het-werken-met-een-iphone/

https://wijzijndestad.com/verhalen/5-jaar-wij-zijn-de-stad-over-de-redactie/

En de keuzes die we maken? Er is geen redactiestatuut ofzo, maar er zijn wel een paar uitgangspunten.

– Items gaan bij voorkeur over Middelburg of Middelburgers. Als dat niet zo is moet er wel een duidelijke link zijn met de stad. De nadruk ligt tot op heden vooral op de binnenstad, omdat we betaald worden door de VOM, de ondernemersvereniging van de binnenstad. Volgend jaar wordt het wat breder allemaal, maar Middelburg blijft het uitgangspunt.

– Als het gaat om ondernemers en commercie schrijven we over alle ontwikkelingen, maar we tekenen er wel bij aan dat de leden van de VOM (dat zijn er meer dan 200 inmiddels) wel altijd een streepje voor hebben, bij gelijkwaardig nieuws of promotie. Dat is een van de voordelen van het lidmaatschap. Maar als je net begint, of gewoon een mooi nieuwtje hebt, dan komen we ook graag langs. We zijn dol op de dynamiek van Middelburg. En op de geschiedenis en de toekomst van de stad. En op oprechte samenwerking. Dat soort dingen.

– We werken zoals we werken. Alleen met die iPhone dus. We kochten onlangs speldmicrofoontjes voor een wat beter geluid, maar die zijn we al beu voordat we ze gebruikt hebben. Draadjes, pluggetjes: hou op, schei uit! Maar met de aanstaande uitbreidingen komen er ook mogelijkheden voor professionelere video’s. Dat laten we dan graag over aan de specialisten.

– Voor wat betreft de inhoud en de vorm: verhalen zijn de basis van ons werk. Die verzamelen, bewaren en delen we graag. Niks mis met een ronkende promo, maar wij laten dingen het liefst zien zoals ze zijn, zonder voorbereiding of al te veel regie. De meeste mensen die we spreken vinden dat alleen maar tof, maar niet iedereen denkt er zo over. Bedenk dan dat het niet altijd een video of een serie foto’s hoeft te zijn. Het kan ook kort en bondig.

– Als je je maar wel afvraagt of het iets oplevert dat je zelf ook zou bekijken op sociale media. De aandachtsspanne van veel mensen is kort. De tekst van dit bericht is ook weer veel te lang, bijvoorbeeld. Daar moet je soms ook gewoon bij neerleggen. Het is soms waardevoller om een kleinere groep mensen te bereiken die ook echt iets kan met een bericht, dan een hele grote groep die het een uur later alweer vergeten is.

– Oh ja: geen (of nauwelijks) ‘hard’ nieuws. Daar zijn anderen voor. Tuurlijk hadden we die landende helicopter onlangs ook bijna gepost, omdat het zo bijzonder was. We zagen er vanaf vanwege het leed dat ermee samenhangt. Dat is gewoon een keuze.

Kortom: we zijn er voor heel de stad, maar er zijn wel een paar dingen waar we rekening mee houden, of die we niet doen.

Foto: RK Fotografie

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Beweging! De Middelburgse Agenda in september en oktober 2020
Beweging! De Middelburgse Agenda in september en oktober 2020

Een dolle boel zouden we het nog niet willen noemen, maar zoals gezegd: er is weer een klein beetje beweging in de Middelburgse agenda. Zo zijn er weer voorstellingen bij […]

8 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Geen Sinterklaasintocht in Middelburg, in 2020
Geen Sinterklaasintocht in Middelburg, in 2020

2020, het grote schrapjaar.   Ook geen intocht van Sinterklaas, in november. Dat hebben Gemeente Middelburg en Stichting Evenementen Middelburg samen besloten. Er zijn jaarlijks gemiddeld zo’n 20.000 bezoekers, waaronder […]

8 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Wam Denim opent een vestiging in de Lange Delft in Middelburg
Wam Denim opent een vestiging in de Lange Delft in Middelburg

Een nieuwe bestemming voor Lange Delft 4! In de loop van volgende week opent daar een vestiging van Wam Denim. Winkels van die keten in Italiaanse herenkleding zitten ook al […]

9 sep 2020