array(4) {
  [0]=>
  int(44698)
  [1]=>
  int(44697)
  [2]=>
  int(44696)
  [3]=>
  int(44699)
}

Ondersteuning voor goede lokale ideeën op doemee.middelburgers.nl

Toen we gisteren rondkeken op de website ‘Doe Mee Middelburgers’ zagen we tot onze verbazing dat het platform beslist nog niet wordt overspoeld met goede ideeën, terwijl er toch best veel geld is te verdelen, iedere Middelburger de vrijheid heeft om zijn of haar plannen voor te leggen, én te reageren op die van anderen.

Neem nu het onderdeel ‘Lokaal Sportakkoord‘. De vraag die Gemeente Middelburg daar stelt is eigenlijk vrij simpel: “Heb jij een goed idee om Middelburgers (meer) aan het sporten en bewegen te krijgen? We horen het graag!”

Alleen al voor dat onderdeel is voor dit jaar 60.000 euro beschikbaar, en toch zijn er nog maar twee ideeën aangedragen. En dat terwijl we talloze initiatieven kennen rondom beweging in Middelburg, die wel een beetje ondersteuning vanuit de overheid zouden kunnen gebruiken.

We denken zelf nu bijvoorbeeld aan die suppende schoonmakers van vorige maand, die prima zouden kunnen samenwerken met al die andere sportieve Middelburgers die de stad een beetje schoner willen maken. Als zij de krachten zouden bundelen zouden ze toch een prachtplan in kunnen dienen?

En dan al die vrijwilligers van De Belt Middelburg: zij hebben samen ook al heel wat stadsgenoten in beweging gekregen. Die kregen de ruimte sowieso al van de gemeente, maar ze kunnen een beetje financiële steun vast ook wel gebruiken?

We roepen maar wat hoor. Er zijn op dit moment ook nog drie andere projecten waar ideeën voor worden gevraagd. De toekomst van de stad zelf, ‘gezonder Middelburg’ en – specifieker – input voor Wijkteam Klarenbeek – Veersepoort.

Bij de gemeente Middelburg geven ze grif toe dat ze zelf ook nog een beetje moeten wennen aan het fenomeen burgerparticipatie. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de meeste burgers. We moesten daar gisteren nog aan denken, toen we twee verschillende bewoners, op verschillende plekken, zagen schoffelen in gemeentegrond rondom bomen. Je kunt er van alles van vinden dat een gemeente bepaalde dingen niet meer doet of kán doen, en zeggen dat ‘het toch niet nodig zou moeten zijn’ maar voor die eigen initiatieven van mensen kun je toch alleen maar waardering hebben?

Het is hoe dan ook goed om te weten dat het Doe Mee-platform er is. Doe er je voordeel mee. Als je je daar met je hele club registreert verzamel je ook nog eens vrij snel veel stemmen voor een idee. Just saying.

https://doemee.middelburgers.nl.

Verhalen over vrijwilligers in Middelburg hier.

 

Foto’s: archief Wij zijn De Stad 2020 en 2016

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #011 voor het verhaal Supclean-up vist Middelburgse grachten schoon
Supclean-up vist Middelburgse grachten schoon

Wat sympathiek! Vanochtend kwam er gewoon even drie vrolijke dames uit Friesland, Overijssel en Utrecht naar Middelburg, om samen met een paar Zeeuwen de grachten van onze stad schoon te […]

5 mrt 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal De Belt: een prachtig MTB-parcours aan de rand van Middelburg
De Belt: een prachtig MTB-parcours aan de rand van Middelburg

Waar is Vladdie de Koning als je hem nodig hebt? Aan hem moesten we meteen denken toen we vanmorgen het terrein van ‘De Belt’ betraden, de voormalige vuilstortplaats aan de […]

21 mrt 2020

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Sneakpreview: Shoeby Middelburg in de Lange Delft
Sneakpreview: Shoeby Middelburg in de Lange Delft

Toen we een maand geleden een bakje koffie deden met Barbara en Jessica van Shoeby, spraken we met de dames onder over de bedrijfscultuur van de modeketen. “Het is een […]

21 apr 2021
Afbeelding #001 voor het verhaal De laatste halve Weekmarkt in Middelburg
De laatste halve Weekmarkt in Middelburg

De aanblik van, hopelijk voor de laatste keer, een halve weekmarkt in Middelburg. Vanaf volgende week mogen ook de kramen in non-food gelukkig weer meedraaien, na een lange lockdown. Het […]

22 apr 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal De uitbreiding van Coco Shoe Store in de Lange Delft is warm en stijlvol
De uitbreiding van Coco Shoe Store in de Lange Delft is warm en stijlvol

Prachtige sneakers die tegen mooi ontworpen wanden lijken te zweven. De hipste tassen en regenjassen. Stalen waterflesjes die melden dat ‘er geen planeet B is’. Schitterende kleding voor hem en […]

23 apr 2021