Geplaatst op 13 september 2019

Onze gasten zijn ook De Stad

Een stad is nergens zonder de mensen die er wonen en werken, maar kan ook niet zonder de mensen die er te gast zijn. Daar mogen we zo nu en dan ook wel eens aandacht aan besteden.

Recent wees iemand ons op het feit dat Middelburg misschien wel veel meer terugkerende bezoekers heeft dan we zouden denken. Zij kent in ieder geval behoorlijk wat mensen die hier een tweede huis hebben, of die regelmatig voor een of twee nachtjes naar Zeeland komen. Zo kent ze een echtpaar dat vaak uit Roosendaal komt, en dan een rondje maakt langs de ZB, De Drvkkery en een paar galerieën.

En dan deze heren! Peter en Leen komen al jaren naar Middelburg als ze de kans hebben, maar zeker tijdens het Zeeland Nazomerfestival. Ook vorige week waren ze van de partij en ze hebben alweer geboekt voor de editie van 2020. Ze verblijven dan steevast in het kleine huisje aan de Vismarkt, waar vroeger Willem Jacobs woonde, en dat tegenwoordig wordt verhuurd door Sint John. Hun enthousiasme over Middelburg is zó groot dat ze regelmatig familie en vrienden meenemen. Dat is toch geweldig? Het zijn gewoon twee ambassadeurs!

Zo stellen we met een grote glimlach vast dat zelfs niet-Middelburgers soms De Stad zijn.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/middelburg-1995-2000-door-de-ogen-van-willem-jacobs/

wijzijndestad.com/verhalen/de-paeremessen-van-janneke-jacobs-le-duc/

wijzijndestad.com/verhalen/coffeeshop-sint-john-breidt-uit-met-een-bb/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg