Geplaatst op 09 mei 2017

Ook De Vier Gemeten sluit zich aan bij de VOM

Ook galerie en kunsthandel De Vier Gemeten in de Lange Noordstraat heeft zich aangesloten bij de VOM en is bij ons weten de eerste Middelburgse galerie die dat doet. Super natuurlijk!

Toen we eigenaar Joost Jan Bakker vorige week een bos bloemen gingen brengen kwam het niet van een echt praatje, maar dat komt nog wel een keer goed. We lopen namelijk vrijwel dagelijks langs zijn pand, pal naast Elliott en zien hem regelmatig.

Maar ook online kun je best veel informatie over Joost Jan, zowel op zijn eigen website www.viergemeten.nl als in de Krantenbank Zeeland. Zo leerden wij vandaag pas dat hij behalve galeriehouder en kunsthandelaar ook nog curator is bij Museum De Schotse Huizen in Veere. En nog verrassender: van 1976 tot 2000 was hij zeeloods. De Vier Gemeten begon hij al voor zijn pensionering, in het smalste pandje van Middelburg, aan de Kousteensedijk, maar die locatie verruilde hij voor de huidige, toen hij meer tijd kreeg om zichzelf in de wereld van kunst onder te kunnen dompelen. Op de website vertelt hij zelf:

“Joost Jan (J.J.) Bakker (Eindhoven,1945) heeft zijn hart niet alleen aan de zee verpand, maar sinds de jaren zeventig ook aan de Zeeuwse, Vlaamse en Hollandse schilders die in de jaren 1900-1960 op Walcheren woonden en werkten of er regelmatig kwamen. Met name het eiland Walcheren, de tuin van Zeeland, was een lustoord voor beeldende kunstenaars. Speciaal die eerste helft van de 20e eeuw heeft de grote belangstelling van Joost Bakker. Hoewel… ook het heden zijn interesse heeft, gezien de jaarlijkse tentoon-stellingen van hedendaagse Zeeuwse beeldende kunstenaars in zijn galerie.”

Als je er meer over wilt weten moet je vooral eens kijken op de Facebookpagina van De Vier gemeten. Daar vind je ook een groot deel van de Zeeuwse inventaris van de galerie.

Welkom bij de VOM, Joost Jan!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2016/11/22/een-lezing-over-vaarzon-morel-een-expositie-over-wim-hofman/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg