Geplaatst op 03 februari 2016

Ook Helen’s Bakery sluit zich aan bij Wij zijn De Stad

Super! Er heeft zich opnieuw een Middelburgse ondernemer aangesloten bij Wij zijn De Stad: Heleen van Belzen van Helen’s Bakery aan de Althoornweg. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, maar we moeten eerlijk toegeven dat we ook een beetje in de war waren toen Heleen ons een tijdje terug mailde dat ze ons initiatief waardeert en graag lid wilde worden. De VOM is namelijk van oorsprong een vereniging van en voor binnenstadondernemers, en het gebied bij de ZEP en Mortiere rekenen we nu eenmaal niet tot het centrum.

Er moest dus wel even overlegd worden intern, maar we concludeerden al snel dat het idee helemaal zo gek nog niet is. ‘Wij zijn De Stad’ richt zich weliswaar vooral op Middelburg binnen de vesten, maar de stad zijn we uiteindelijk toch met z’n allen. Je ontkomt niet aan afbakening, maar we zijn er ook niet op uit om mensen of bedrijven uit te sluiten. Met haar verzoek hield Heleen ons onbedoeld ook een beetje een spiegel voor. Daar konden we zelf wel om lachen.

Maar Helen’s Bakery dus. Heleen begon haar zaak eind november, in het gebouw waar ook het tankstation en de wasstraten van Berkman zijn gevestigd. Wij gingen er vanmiddag even een broodje Martino de Luxe eten, om kennis met haar te maken.

Heleen werkte voordien altijd in een bakkerij. Daar deed ze haar liefde voor het zelf bakken van koekjes en cupcakes op. Die verkoopt ze nog steeds (ze levert bijvoorbeeld ook traktaties in de vorm van Cupcakes en Petit Fours voor bijvoorbeeld bruiloften en andere feestelijke gelegenheden), maar in de zaak ligt de nadruk vooral op de verse broodjes. Op vrijdagen bezorgt ze die ook, binnen Middelburg. Daarnaast verkoopt Helen’s Bakery verse koffie en andere warme dranken, verse jus en producten die je ook vindt bij tankstations langs de snelweg.

Heleen vertelde dat de eerste twee maanden haar prima zijn bevallen. Haar klantenkring bestaat natuurlijk ook uit mensen die daar toch zijn om te tanken of de auto te wassen, maar ook uit medewerkers van bedrijven uit de buurt en bijvoorbeeld scholieren van de naburige ROC. In het half uurtje dat wij er stonden was ze in ieder geval doorlopend bezig. Met het beleggen van broodjes vooral, maar ook met een kort sollicitatiegesprek met een jongeman én met een groot naar een grote zeemeeuw die voor de deur zat. “Dat is Dolf”, vertrouwde ze ons toe, “als ‘ie mazzel heeft krijgt ‘ie straks een stukje zalm”. Sympathiek!

Welkom Heleen. Jij bent De Stad!

www.facebook.com/Helensbakery1