array(1) {
  [0]=>
  int(6884)
}

Ook Middelburgs Abdij Bier Festival geannuleerd door coronacrisis

Helaas, ook geen Middelburgs Abdij Bier Festival dit jaar. We kunnen zo zachtjes alle evenementen tot aan juli wel afschrijven 🙁

De organisatie schrijft:

Beste lezer,

Ons naderende ‘Nieuw-Zeeuws’ Abdij BierFestival had een schuimende en bruisende boel moeten worden ! De voorbereidingen met brouwers, vrijwilligers en niet te vergeten onze gastheer de provincie, waren volop in gang. Het thema van dit jaar zou gaan om nieuwe smaken uit de Zeeuwse brouwerijen en dat beloofde wat.

U voelt hem echter al komen : als gevolg van ‘Covid-19’ lopen we nu vast met de verdere voorbereiding.
Tot grote teleurstelling van alle vrijwilligers van de stichting Bier in Zeeland.

Hopelijk is op de dagen dat het festival gepland stond, 22 en 23 mei, de situatie weer overzichtelijker dan op dit moment. Maar door alle beperkingen kunnen we nu niet doen wat nodig is om straks goed in de startblokken te kunnen staan. Van de brouwers en vrijwilligers kan in deze onzekere tijd niet gevraagd worden aanzienlijke inspanningen te doen en te investeren.

We hebben daarom moeten besluiten af te zien van het festival in 2020. Wie al tickets kocht, waarvoor onze welgemeende dank, zal de aanschaf vergoed krijgen.

Uiteraard hopen we de schade later in te halen en elkaar weer te mogen begroeten en ontmoeten bij het Zeeuwse gerstenat. Indien mogelijk zullen we later dit jaar nog op aangepaste edoch gepaste wijze aandacht geven aan de Zeeuwse biercultuur. Onze heruitgave van een befaamd Middelburgs bier van weleer ligt inmiddels onverstoord te gisten en te lageren. Ook het bier dat door enkele vrijwilligers in de abdij zelve werd gebrouwen is aan het rijpen… Daar zal toch nog eens iets mee moeten gebeuren, en daarop verheugen we ons toch onverminderd. Want wat in het vat zit verzuurt niet !

Voor nu hopen we eerst en vooral dat we met zijn allen de komende ontberingen met het virus zullen doorstaan. Sterkte voor iedereen en we houden vast aan onze Zeeuwse wapenspreuk : Luctor et emergo.

Stichting Bier in Zeeland

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update: ook een streep door Middelburg VolKoren
Corona-update: ook een streep door Middelburg VolKoren

Na berichten over de afgelasting van Koningsdag, Stadsfeesten Middelburg, het Middelburgs Abdij Bier Festival en de uitreiking van de Four Freedoms Awards, maakt nu ook Middelburg VOLkoren bekend dat de […]

21 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Belt: een prachtig MTB-parcours aan de rand van Middelburg
De Belt: een prachtig MTB-parcours aan de rand van Middelburg

Waar is Vladdie de Koning als je hem nodig hebt? Aan hem moesten we meteen denken toen we vanmorgen het terrein van ‘De Belt’ betraden, de voormalige vuilstortplaats aan de […]

21 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Muziekcentrum Middelburg is het hamsteren beu
Muziekcentrum Middelburg is het hamsteren beu

Waarvan akte.

21 mrt 2020