Geplaatst op 22 januari 2018

Op bezoek bij Arie en Gré: de geschiedenis van Bakkerij Rotte, deel 1

Wie kent Arie en Gre Rotte nu niet? Ze hadden van 1 februari 1958 tot 2001 Bakkerij Rotte in de Gravenstraat in Middelburg. Ze wonen na al die jaren nog steeds boven hun oude winkel (die binnenkort weer in de verhuur komt!). Gré is ook zeer actief op Facebook. Ze geeft vaak antwoord op onze vragen over de geschiedenis van de stad. Veel van die antwoorden worden ingefluisterd door Arie, die al zijn hele leven in de binnenstad woont.

We namen ons al vaak voor om eens bij de familie Rotte op bezoek te gaan. Vanmiddag is dat er eindelijk van gekomen. Samen bekeken we een stapel fotoalbums met beelden van jubilea, verbouwingen en medewerkers. Het zijn schitterende foto’s. Gré vond ook nog een paar foto’s van het Middelburgse horecaverleden van haar eigen familie. Pa Mies van den Berge zat in de jaren 60 in café Centrum op Plein 1940 en in De Koophandel (de voorloper van Seventy-Seven).

We zagen in die twee uur niet alleen foto’s en knipsels. Arie en Gré vertelden ook diverse mooie verhalen, bijvoorbeeld over bijzondere dingen als ‘het pothuis’, een klein uitbouwseltje aan de zijkant van het het pand aan Londensekaai 45, waar de oude bakkerij van de ouders van Arie ooit ook nog zat.

Het is te veel om samen te vatten in één bericht. Reken dus maar gewoon op een kleine serie berichten over deze rasondernemers in ruste. Zij zijn De Stad!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/de-vlijt-linnen-verhuist-van-de-gravenstraat-naar-de-langeviele/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg