Geplaatst op 03 augustus 2015

Op bezoek bij De Juf en Expresszo in Middelburg

We lopen al wat langer rond met het plannetje eens wat extra aandacht te besteden aan de groep (relatief) jonge ondernemers in Middelburg die nog niet langer dan tien jaar bezig zijn, maar ondertussen wél allerlei mooie of interessante dingen aan het doen zijn. Een van de eerste zaken waar we daarbij aan dachten was De Juf, sinds oktober 2014 gevestigd in de Sint Janstraat. Wij kopen zelf maar zelden taartjes, maar we volgen de ontwikkelingen rondom de winkel op de voet en horen er veel mensen over spreken.

De Juf is een succes, zo simpel is het gewoon. Hoe het na ons bezoekje –twee maanden geleden al- verder liep is tekenend voor de doorpakmentaliteit van een van de eigenaars, Ard Flipse. Nog voordat we waren toegekomen aan een kort verslagje van ons bezoek vroeg hij of we niet eens wilden komen buurten bij zijn andere zaak, Expresszo op de Pottenmarkt.

Waarom ook niet? De zaken zijn tenslotte onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Hoe Ard en Else Kerkhof kwamen tot De Juf kun je lezen op dejufmiddelburg.nl/over-de-juf. Kort samengevat komt het erop neer dat Ard Expresso begon in maart 2012 en dat Else (en de moeder van Ard) taarten bakten voor de espressobar. Dat ging al snel een eigen leven leiden, onder meer omdat steeds meer horecabedrijven op Walcheren de taarten besloten af te nemen. Het is wat kort door de bocht, maar uiteindelijk kwam De Juf uit dat gegeven voort. Toen wij bij de Juf waren vroegen we natuurlijk even of de prijzen nu veel hoger zijn dan bij, pak ‘m beet, de HEMA. Dat ontkende Else niet, glimlachte ook bevestigend toen wij opperden “dat ze dan ook vast twee keer zo lekker zijn”. Het werd ons die middag in ieder geval wel duidelijk dat de taarten met zorg worden bereid en dan veel mensen best bereid zijn iets meer te betalen voor al dat ambachtelijks. Als je dan toch jarig bent kun je je gasten ook wel op iets extra lekkers trakteren, nietwaar?

Ard bemoeit zich verder niet met de bedrijfsvoering van De Juf. Hij is meer van de (administratieve) zaken op de achtergrond en heeft het ook gewoon druk met Expresszo. Ook daar werkt hij al vanaf het begin met personeel, maar hij draaide zelf ook erg veel uren. Aanvankelijk combineerde hij zijn zaak namelijk met zijn werk als politieagent. Die baan heeft hij inmiddels opgegeven. Omdat het zakelijk verantwoord was, maar ook omdat hij keuzes moet maken. Ard is namelijk ook nog niet zo lang vader en zijn vrouw werkt ook. Dan houden dingen ook een keertje op, natuurlijk. Maar door het te doen zoals hij het gedaan heeft, heeft Expresso in die eerste drie jaar een fijne eigen klantenkring weten op te bouwen die met waardering instagrammen en facebooken over de kwaliteit van de koffie daar. En over die taarten uiteraard. Ondertussen blijft Ard nieuwe dingen proberen, zoals vervroegde openingstijden om ook ontbijt te kunnen verzorgen voor de liefhebbers.

Daar houdt het echter niet op. Twee weken geleden kwam hij opeens op de proppen met zijn plannen rondom ‘Ontpopt’ in de Geerepassage. Een prachtplan, maar daar komen we in andere stukjes wel op terug. Bij ons houdt het ook een keer op. Deze ‘gozert’ onderneemt sneller dan wij schrijven, zullen we maar zeggen 🙂

Hij en Else zijn hoe dan ook lekker bezig. Zij zijn De Stad!

www.dejufmiddelburg.nl
www.expresszo-middelburg.nlMeer verhalen over Expresszo

Koffie en Kussens: Expresszo breidt uit met een B&B

Ard Flipse van Expresszo vertelde ons in oktober vorig jaar dat hij plannen had voor de opening van een B&B boven zijn zaak. Vanaf morgen is het zover: dan kan…

Lees meer

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg