array(10) {
 [0]=>
 int(23861)
 [1]=>
 int(23862)
 [2]=>
 int(23863)
 [3]=>
 int(23864)
 [4]=>
 int(23865)
 [5]=>
 int(23866)
 [6]=>
 int(23867)
 [7]=>
 int(23868)
 [8]=>
 int(23869)
 [9]=>
 int(23870)
}

Op bezoek bij de Kite Gallery in Middelburg

“Alles wat beweegt tussen hemel en aarde brengt je een beetje dichter bij onze lieve Heer, daarom heb ik ook veel gelovige klanten”

Een mooi citaat van Michiel van Amerongen, die dit jaar al 30 jaar is gevestigd aan Damplein 9 in Middelburg, met zijn winkel Kite Gallery Juggling Store. De Kite Gallery is niet zo groot maar als je houdt van dingen die vliegen en zweven raak je er niet snel uitgekeken. De zaak staat en hangt vol met boomerangs, vliegers, frisbee’s en nog veel meer. Bij het aanschouwen van al dat moois krijg je spontaan zin om naar het strand te gaan, om te spelen en rennen, om te werpen en vangen. Naar buiten! Actie!

Ondanks het feit dat hij niet in Middelburg is geboren kent van Amerongen de stad goed, vooral in de directe omgeving van zijn winkel. Hij vertelt er met plezier over. Op de vraag of hij zelf ook even op de foto wil reageert hij aanvankelijk afwijzend, maar even later gaat hij overstag. Hij geeft nog wel wat aanwijzingen want hij is, zo meldt hij, een fanatieke amateur-fotograaf. Een foto van de achterkamer van de winkel hoeft van hem ook niet zo nodig. “Daar is het altijd nogal rommelig”. Maar hij doet er niet moeilijk over verder.

We kletsen nog wat over aerodynamische zaken en de geschiedenis van het fraaie pand (met de toepasselijke naam De Vryman) én over internet (“daar kijk ik alleen op als ik nieuwsgierig ben”). Als we weglopen tipt hij ook nog een bezoek aan een overbuurman, een paar honderd meter verderop. “Je moet zeker ook eens langs Eros, die zaak zit er ook al zo lang”

Dat gaan we zeker nog eens doen. Bedankt Michiel!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Slagerij Wijffels stopt
Slagerij Wijffels stopt

Heb je het gisteren gezien in de PZC? Slagerij Wijffels stopt er na 28 jaar mee! De zaak in de verspassage aan de Langeviele wordt overgenomen door Jeroen en Nathalie […]

8 okt 2014
Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Op http://www.gezelligstewinkel.nl/stemmen kun je tussen november en januari stemmen op de gezelligste winkel in je gemeente. Maarrrrr: momenteel staan er nog maar 14 zaken uit Middelburg op de website. Dat […]

8 okt 2014
Afbeelding #000 voor het verhaal Photos from Wij zijn De Stad’s post
Photos from Wij zijn De Stad’s post

Close encounters of the third kind @ BoMonT, vanavond.

9 okt 2014