Geplaatst op 11 augustus 2019

Op bezoek bij De Zeeuwse Slakkentuin in Middelburg

Wat vonden we het bijzonder gisteren: tijdens het bezoekje aan de nieuwe cocktailbar probeerden we ook een eetbare bloem die in een van de cocktails zat. Boaz hoefde ons niet uit te leggen waar hij die bloem vandaan had. Een paar uur eerder waren we namelijk te gast geweest bij Antonio Wood, van De Zeeuwse Slakkentuin.

Wij waren daar uiteraard voor de slakken, maar aan het eind van de rondleiding legde Antonio uit dat zijn bedrijf meer biedt dan slakken alleen: aan de Cleene Hoogeweg worden ook eetbare bloemen en microleaves gekweekt. Kort voor ons bezoek was Boaz zijn cocktailbloemen daar komen plukken. Zulke dingen verzin je toch niet?

En de Zeeuwse Slakkentuin doet nog veel meer mooie lokale dingen, op hele natuurlijke wijze. Samen met de dochter van boer Ton heeft Antonio zijn hobby vanaf begin dit jaar uitgebouwd tot een echt bedrijf, dat de slakken kweekt voor consumptie in vooral restaurants.

In Vlissingen werkt Brasserie Jong er bijvoorbeeld mee, in Middelburg Brasserie Franklin. Met Vriendschap cafe-restaurant wordt samengewerkt op het gebied van de microleaves, Dekker&zn Groente- en Fruit van Weekmarkt Middelburg levert de groenten die de slakken eten. Met FoodLab Zeeland van Scalda wordt dan weer samengewerkt op het gebied van educatie. Supertof!

We vonden het verhaal van Antonio razend interessant, ook al omdat we nog vrijwel niets wisten van slakken. Hij beantwoordde al onze vragen zonder te hoeven nadenken. Nu weten we hoe de dieren zich voortplanten en dat er ook zoiets bestaat als slakkenkaviaar. We leerden dat slakken nooit knokken, maar soms wel proberen te ontsnappen. En we weten nu dat de tuin niet honderden, maar tienduizenden slakken herbergt. En passant zagen we ook nog hoe mooi de Cleene Hooge is, zeker met zo’n straffe wind die gisteren over de polders joeg.

De Zeeuwse Slakkentuin is een jong bedrijf maar wat ons betreft een prachtige aanwinst voor de stad. We hopen oprecht dat het alleen nog maar mooier zal worden, al is het zoals het nu is eigenlijk ook gewoon al heel tof. Bedankt voor de gastvrijheid Antonio. We hebben veel geleerd!

Meer lezen:

www.dezeeuwseslakkentuin.nl/over-ons/

nl.wikipedia.org/wiki/Slakken

De Slakkentuin is ook te vinden op Instagram:

www.instagram.com/dezeeuwseslakkentuin/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg