array(13) {
 [0]=>
 int(24313)
 [1]=>
 int(24314)
 [2]=>
 int(24315)
 [3]=>
 int(24316)
 [4]=>
 int(24317)
 [5]=>
 int(24318)
 [6]=>
 int(24319)
 [7]=>
 int(24320)
 [8]=>
 int(24321)
 [9]=>
 int(24322)
 [10]=>
 int(24323)
 [11]=>
 int(24324)
 [12]=>
 int(24325)
}

Op bezoek bij galerie Black Hill in Middelburg

Toen wij vorige week op bezoek waren bij BD Store attendeerde Rob ons op het bestaan van Black Hill, een galerie/designstudio die sinds de zomer is gevestigd aan Domburgs Schuitvlot 3, in het pand waar decennia lang electronicazaak FABRO zat.

We zijn meteen even kennis gaan maken met kunstenaar Leen Loef en zijn partner Joke van den Heuvel, de eigenaresse van Black Hill. Zij vertelde ons dat ze van oorsprong geen Zeeuwse is, maar eerder wel al woonde en werkte in deze provincie. Na een paar jaar omzwervingen, onder meer in Noord-Holland. verlangde het stel terug naar Zeeland.

In de galerie hangt veel werk van Leen. Omdat wij niet gehinderd worden door al te veel kennis van kunst kunnen we niet goed benoemen welke stijl hij precies hanteert, maar we durven wel te beweren dat het objecten zijn die we zelf ook graag thuis aan de muur zouden hangen. Als we het zouden kunnen betalen dan toch, want eerlijk is eerlijk: de kunst van Leen valt wel in de categorie waar je, bij wijze van spreken, minstens een gemiddeld maandsalaris voor moet neertellen. Dat was ook de reden waarom we nieuwsgierig informeerden naar de doelgroep. Joke legde uit dat die breed is, maar dat bedrijven en andere organisaties wel extra de aandacht hebben. Daar hadden we wel een beeld bij.

Of jij de kunst ook mooi vindt kun je vaststellen op de website van Leen, http://www.leenloef.nl. Nog leuker is het echter om zelf eens op bezoek te gaan. Dan krijg je misschien ook wel het mooie boekje mee dat Joke ons gaf, getiteld ‘Aaibare auto’s en andere Loefmorfismen’. Met in de ondertitel een citaat van D.H. Lawrence: “Never trust the artist. Trust the tale.”

Black Hill (vernoemd naar de achternaam van Joke en haar voorliefde voor zwarte kleding) heeft ook een website, maar die moet nog gevuld worden. Een kwestie van tijd, schatten wij in.

Hoe het ook zij: een half jaar na de vestiging heten wij Leen en Joke alsnog van harte welkom in Middelburg!

Zie ook http://www.blackhillart.nl en http://www.kunstroutemiddelburg.nl/index.php/deelnemers/46-black-hill-galerie (want inderdaad: Black Hill doet ook mee aan de Kunst en Cultuurroute Middelburg).

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Misschien had je de voorproefjes van het programma al bekeken op het kanaal van CityFilm (https://www.youtube.com/playlist?list=PL_Vn3JUOgI3pDI1qpAPEF4eoKrRTVwDHl) maar morgenmiddag is het dan toch zover: RTL4 zendt om 15.20 uur ‘Mijn Stad […]

27 dec 2014
Afbeelding #000 voor het verhaal Photos from Wij zijn De Stad’s post
Photos from Wij zijn De Stad’s post

De kerstdagen waren prachtig om binnen te zitten met de hele familie, maar nu de sneeuw dan alsnog een poging doet de wereld wit te schilderen gaat de echte Middelburger […]

27 dec 2014
Afbeelding #000 voor het verhaal Photos from Wij zijn De Stad’s post
Photos from Wij zijn De Stad’s post

Facebook maakt helaas geen filmpjes met jaaroverzichten aan voor pagina’s, maar jeetje mensen: wat werd er veel moois georganiseerd in Middelburg, het afgelopen jaar. Wij zijn heel benieuwd wat jouw […]

28 dec 2014