Geplaatst op 22 juni 2019

Op bezoek bij Galerie Daan/ Logement ’t Huys ter Hooghe op de Rouaansekaai

Vorig jaar waren we al eens op bezoek in de galerie op Rouaansekaai 3, om te vragen of we eens een portretje mochten maken van Peter van Berkel, die er toen nog woonde en werkte. Het leek er echter niet van te komen. Zo gaat dat soms.

Maar Peter is inmiddels verhuisd en juist daarom kwam een bezoek aan het mooie pand toch weer in beeld. De nieuwe eigenaars zijn namelijk Daniëlla van Duijn en haar vriend Dick Heemskerk en bij Daniëlla wilden we sowieso ook eens op bezoek. Met haar praktijk voor voedingsadvies, Choices by Daan deed ze al twee keer mee aan #WijzijnDeActie.

En nu is het helemaal bijzonder geworden. In het pand aan de Rouaansekaai, ’t Huys ter Hooghe, heeft ze de galerie voortgezet onder de naam Galerie Daan en dat niet alleen: diezelfde galerie is nu ook een overnachtingsplaats: Logement ’t Huys ter Hooghe. Een combinatie die nieuwsgierig maakt.

Gisteren leidde Daniëlla ons rond. Voor de verandering begonnen we nu eens aan de achterzijde van het pand, in dat mooie steegje dat naar de Bellinkstraat leidt. Vanuit de kelder, die dient als opslagplaats, gingen we steeds hoger, tot aan de zolder. Daar genoten we uiteraard even van het prachtige uitzicht over al die mooie tuinen aan de achterzijde, en over de Rouaansekaai zelf.

Daan was een tijdje weg uit Middelburg, in een wat mindere periode in haar leven, maar ze was ook al snel weer terug. Nu is ze weer helemaal in haar element en heel blij om weer terug te zijn in de stad. Dat kunnen we goed begrijpen. Wat een heerlijke plek om te wonen en werken zeg!

Welkom (terug), Daan en Dick.

Het logement op Booking.com: www.booking.com/Share-hnBuTi

De galerie op de website van Kunst en Cultuurroute Middelburg: www.kunstroutemiddelburg.nl/galerie-daan

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/wim-en-silvia-koning-de-nieuwe-eigenaars-van-bb-montancourt-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg