array(1) {
  [0]=>
  int(11569)
}

Op bezoek bij Galerie Daan/ Logement ’t Huys ter Hooghe op de Rouaansekaai

Vorig jaar waren we al eens op bezoek in de galerie op Rouaansekaai 3, om te vragen of we eens een portretje mochten maken van Peter van Berkel, die er toen nog woonde en werkte. Het leek er echter niet van te komen. Zo gaat dat soms.

Maar Peter is inmiddels verhuisd en juist daarom kwam een bezoek aan het mooie pand toch weer in beeld. De nieuwe eigenaars zijn namelijk Daniëlla van Duijn en haar vriend Dick Heemskerk en bij Daniëlla wilden we sowieso ook eens op bezoek. Met haar praktijk voor voedingsadvies, Choices by Daan deed ze al twee keer mee aan #WijzijnDeActie.

En nu is het helemaal bijzonder geworden. In het pand aan de Rouaansekaai, ’t Huys ter Hooghe, heeft ze de galerie voortgezet onder de naam Galerie Daan en dat niet alleen: diezelfde galerie is nu ook een overnachtingsplaats: Logement ’t Huys ter Hooghe. Een combinatie die nieuwsgierig maakt.

Gisteren leidde Daniëlla ons rond. Voor de verandering begonnen we nu eens aan de achterzijde van het pand, in dat mooie steegje dat naar de Bellinkstraat leidt. Vanuit de kelder, die dient als opslagplaats, gingen we steeds hoger, tot aan de zolder. Daar genoten we uiteraard even van het prachtige uitzicht over al die mooie tuinen aan de achterzijde, en over de Rouaansekaai zelf.

Daan was een tijdje weg uit Middelburg, in een wat mindere periode in haar leven, maar ze was ook al snel weer terug. Nu is ze weer helemaal in haar element en heel blij om weer terug te zijn in de stad. Dat kunnen we goed begrijpen. Wat een heerlijke plek om te wonen en werken zeg!

Welkom (terug), Daan en Dick.

Het logement op Booking.com: http://www.booking.com/Share-hnBuTi

De galerie op de website van Kunst en Cultuurroute Middelburg: https://www.kunstroutemiddelburg.nl/galerie-daan

Gerelateerd:

Wim en Silvia Koning: de nieuwe eigenaars van B&B Montancourt Middelburg

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Donatie op locatie Zeeland: het VSB Fonds zoekt goede ideeën
Donatie op locatie Zeeland: het VSB Fonds zoekt goede ideeën

Omdat we regelmatig mensen spreken die goede ideeën hebben, maar niet het geld om de plannen ook uit te voeren, wijzen we graag op het spreekuur dat het VSB Fonds […]

23 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal We willen alleen maar zwemmen: op zoek naar Middelburgse verkoeling, toen en nu
We willen alleen maar zwemmen: op zoek naar Middelburgse verkoeling, toen en nu

Het streven is doorgaans om zo min mogelijk over het weer te ouwehoeren, maar als het wat extremer wordt, dan is er écht geen ontkomen meer aan. Dan scharrelen we […]

23 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Lange Delft 64 in Middelburg weer verhuurd
Lange Delft 64 in Middelburg weer verhuurd

Beter! Twee maanden na de sluiting van de Op=Op Voordeelshop aan Lange Delft 64 is er een nieuwe huurder gevonden voor het pand. Het gaat om een damesmodezaak, die al […]

23 jun 2019