Geplaatst op 22 mei 2020

Op bezoek bij Logement De Drie Stokvisschen op het Damplein in Middelburg

Een 9,8! Dat is het gemiddelde cijfer dat Logement De Drie Stokvisschen krijgt op Booking.com. Toen we dat voorbij zagen komen op Facebook klikten we even door, want we hadden geen idee welk Logement precies bedoeld werd.

Ah! Damplein 40-42! Het pand van Martin en Evelyn Rottier, dat al op ons wensenlijstje stond sinds ons vorige bezoek, in de zomer van 2016. We namen er toen een kijkje op uitnodiging van Rebecca van den IJssel. Haar familie had het pand juist verkocht aan de Rottiers. Die waren die middag ook aanwezig.

Bijna vier jaar later is er enorm veel gebeurd in het pand. Martin heeft vooral de benedenverdieping grondig verbouwd. Het fraaie logement is te vinden in het voorste gedeelte van het pand, daar waar vroeger de sigarenwinkel zat; de familie Rottier gebruikt de rest als woonhuis.

Het was een heerlijke rondleiding. Het pand zit vol mooie verrassingen. Mooie foto’s verstopt achter luikjes, een waanzinnige tuin, overal prachtige vergezichten en lekker veel niveauverschillen overal. Er is twaalf jaar geleden ook veel gedaan met glas en diepte, door de van den IJssels. Het is gewoon logisch, dat de Rottiers er inmiddels helemaal thuis zijn.

Kijk maar even mee, met dit gastvrije inkijkje. Misschien komen we later nog eens terug op de geschiedenis van het geheel. Die is heel interessant maar vergt wat meer onderzoek, omdat er niet zo gek veel foto’s beschikbaar zijn. Wie weet!

We bedanken Evelyn en Martin (en hun dochter) hartelijk voor de rondleiding. We vonden het geweldig.

Filmpje: 

Op Youtube

Meer over het logement op Booking.com.

Zie ook :

wijzijndestad.com/verhalen/de-familie-van-den-ijssel-is-de-stad/

www.facebook.com/tekensaandewand/posts/2717886711649836


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg