Geplaatst op 20 april 2017

Op bezoek bij Modern Body Studio Angie in Middelburg

Hoeveel berichten we hier sinds het begin van Wij zijn De Stad – Middelburg precies hebben geplaatst weten we niet, maar het zijn er meer dan 1600. Daarvan zijn er toch zeker 1598 door onszelf geschreven. Heel vaak tikken we een tekst kort na (of voor) een bezoekje of een evenement maar we hebben ook altijd een voorraadje van foto’s die we pas na een paar weken gebruiken, meestal voor een wat uitgebreider verhaal.

Zo’n uitgebreider verhaal was ook de bedoeling toen we een paar maanden geleden op bezoek gingen bij een open dag van Modern Body Studio Angie, van Angie van Dijken (Angie Dogspot), aan de Veerseweg in Middelburg. Tijdens dat bezoek bleek namelijk dat er heel veel over Angie valt te vertellen. Allereerst over het feit dat we Angie al een paar jaartje kenden onder haar online naam, maar tegelijkertijd geen idee hadden hoezeer ze aan de weg timmert met haar studio, waar je terecht kunt voor haar piercings, voor tattoos en voor nog veel meer.

Dat alleen al is interessant genoeg om te belichten maar de weg naar de start van de onderneming -in 2013- is minstens zo boeiend. De studio is namelijk gevestigd in het pand dat vroeger het kantoor was van Uitvaartverzorging de Groot-de Kam, het familiebedrijf waar Angie ook 20 jaar werkte. Die geschiedenis vinden we ook razend interessant, maar de verhalen zijn eigenlijk te groot om te combineren. Daarom doen we het nu een keer anders. Een paar weken geleden stuurde Angie ook een aantal archieffoto’s van het Uitvaartbedrijf, voorzien van een zelfgeschreven verhaal.

Waarom zouden we dat verhaal eigenlijk proberen samen te vatten? Daarom hebben we het gewoon integraal online gezet. Op wijzijndestad.com/wp-content/uploads/2017/04/Angie-van-Dijken.pdf kun je lezen wat Angie allemaal deed (serveren bij Conny’s, achter de bar bij Café Plexat) en doet (schrijven voor vakbladen en online platformen). De geschiedenis van de Groot-de Kam staat er ook in beschreven.

Op die onderneming komen we zeker nog eens terug. De Groot-de Kam bestaat niet meer, maar is inmiddels opgegaan in Rouwcentrum Adagio. Toevallig maakten we met de eigenaresse van die onderneming, Maaike Verstraten, een paar weken geleden kennis in Café De Zaak. Toen kwam de geschiedenis natuurlijk ook even voorbij. Maar nog veel mooier: Maaike gaf aan dat ze het prima vindt dat we een keer een kijkje achter de schermen nemen bij Adagio. We zijn van harte welkom. Dat is natuurlijk wel even iets anders dan een bezoekje aan een winkel, maar het lijkt ons heel interessant. Graag dus! En dan komt het archiefmateriaal van Angie ook weer mooi van pas…

Terug naar Modern Body Studio Angie. Daar kun je nog veel meer over lezen op www.modernbodystudio.nl. Op het gekoppelde blog storiesbyangie.nl lees je dan weer meer over de conventies die Angie bezoekt, over collega’s, enzovoort.

Angie is De Stad!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg