Geplaatst op 01 april 2015

Op bezoek bij Profile van den Driest in Middelburg

Vanmiddag waren we ook even op bezoek bij Profile van den Driest, omdat die zaak vandaag twee nieuwe eigenaars kreeg: Peter Wegman en Stefan den Herder. We wisten dat het Middelburgers waren, maar we konden er geen gezichten bij bedenken. De verrassing was dan ook groot toen we ontdekten dat we beide heren bleken te kennen, en dan toch vooral van die kleine bruine pijpenla op Markt 77. Middelburg is nu eenmaal een uit de kluiten gewassen durp.

Maar ontzettend leuk, dat deze twee mannen het stokje overnemen van Jan van den Driest, die met pensioen is gegaan. Ze legden uit dat de overname wel wat voeten in de aarde had gehad, maar dat zij, dankzij een mooie constructie met Profile Nederland, toch nog vrij eenvoudig tot afspraken met de bank konden komen. Voor het personeel en de bedrijfsvoering verandert er niets: wat dat betreft blijft van den Driest een vertrouwd adres voor velen. Dat bleek ook vanmiddag wel. Net voor ons vertrek stond er voor de kassa zelfs iets dat op een kleine file leek. Gekkigheid!

Oud-eigenaar Jan was vandaag ook aanwezig, maar hem hebben we helaas niet meer gesproken. We hadden graag nog even gehoord hoe hij het bedrijf ooit overnam van zijn vader. Zou dat de van den Driest zijn die al in de jaren 30 en 40 adverteerde voor een rijwielzaak aan Herenstraat 12? Het was in ieder geval wel de man die ooit de zaak dreef vanaf Gravenstraat 18, links van de voormalige A.O.C.

Maar wie weet, spreken we Jan ooit nog eens, als het wat minder hectisch is. Voor nu nemen we onze denkbeeldige hoed af voor al zijn jaren als ondernemer en doen we dat ook een tweede keer voor Stefan en Peter. Wij wensen hen veel succes met hun eigen zaak. We drinken er van de zomer nog wel een biertje op, dat moge duidelijk zijn 🙂


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg