Geplaatst op 21 augustus 2019

Op bezoek bij Qudos Advocaten in Middelburg

In mei van dit jaar sloten de ‘maten’ van Qudos Advocaten zich aan bij de Vereniging Ondernemers Middelburg, maar pas afgelopen maandag kwam het van een bezoekje aan het kantoor op Damplein 3. De afspraak moest een paar keer verzet worden omdat de dames van Qudos het vaak druk hebben, zoals met zittingen die opeens tussendoor komen.

Maar maandag lukte het dus en konden we eindelijk eens kennismaken met de drie oprichtsters van Qudos, Rivka Davidse, Samantha Van de Voorde en Evelien Sijnesael. We werden ontvangen in de vergaderruimte op de begane grond, waar we eerst een beetje kletsten over juridische zaken en dingen die daarmee samenhangen.

Niet dat wij daar veel verstand van hebben, maar het is altijd interessant om te horen hoe specialisten denken over recht en rechtspraak in Nederland. Zaken blijken toch altijd weer complexer te zijn dan je aanvankelijk dacht. Wat iedereen doet bij Qudos, en hoe, kun je lezen op de website. In totaal werken er acht mensen bij het kantoor (er is ook nog een vestiging in Terneuzen).

Tijdens de rondleiding door het pand ging het gesprek al snel over op andere onderwerpen. We hadden het over het feit dat er alleen maar vrouwen bij Qudos werken en over de vriendschappen tussen al die dames. We spraken over Middelburg en alle leuke ondernemers in die hoek van de stad, maar bijvoorbeeld ook over de geschiedenis van het pand.

We wisten dat er in het verleden lang het reisbureau zat van AMZ, en diverse makelaars. Rond 1970 zat Slijterij Parking op dat adres. Wat er voor die tijd zat is wat onduidelijker. Voorheen was het nog de Lange Giststraat, en ooit had het nog huisnummer F181. Het is in ieder geval ook lang de slijterij van ene Roose geweest. Die is onder meer te zien op deze kleurenfoto. Maar we zien ook latere foto’s vanuit de Gistpoort, waarop het lijkt alsof het pand op de hoek met de Sint Pieterstraat volledig gesloopt is.

Maar dat terzijde. Feit is dat we geleerd hebben dat dit vrouwencollectief serieus bezig is met het vakgebied, maar tegelijkertijd ook gewoon een leuk en betrokken team is, dat wel in is voor een dolletje op z’n tijd. We vonden het hoe dan ook super om te horen dat de dames zich hebben aangesloten bij de VOM vanwege hun sympathie voor de stad én voor ons platform op Facebook. Daar doen we het voor.

Van harte welkom, team Qudos!

www.qudosadvocaten.nl/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg