array(12) {
 [0]=>
 int(41211)
 [1]=>
 int(41208)
 [2]=>
 int(41209)
 [3]=>
 int(41202)
 [4]=>
 int(41207)
 [5]=>
 int(41204)
 [6]=>
 int(41200)
 [7]=>
 int(41205)
 [8]=>
 int(41206)
 [9]=>
 int(41203)
 [10]=>
 int(41201)
 [11]=>
 int(41210)
}

Op bezoek bij Restaurant B&B ’t Poorthuys by Sjako Minderhoud

In september stelden we Jeanine Speelman kort voor. Ze was toen net de nieuwe eigenares van B&B ’t Poorthuys, waar ook De Koepoort Appartementen onderdeel van uitmaken. We zouden later nog wel wat uitgebreider kennismaken.

Sinterklaasavond 2020 vonden we allebei wel een mooie gelegenheid. Jeanine is recent namelijk de samenwerking aangegaan met Minderhoud Catering, het bedrijf van Sjako Minderhoud. Samen bieden zij de gasten van beide B&B’s tijdelijk, zolang de horecabeperkingen gelden, een restaurant in het pand aan Koepoortstraat 10. Net als bij de hoteliers die we eerder bezochten kun je er alleen dineren als je ook een overnachting hebt geboekt.

Met Sjako wilden we ook graag eens kennismaken. We kenden deze Westkappelaar (die sinds zeven jaar in Middelburg woont) weliswaar al een beetje van de keren dat hij met een foodkraam bij festivals als Tribute to Woodstock Middelburg stond, maar over zijn achtergrond wisten we nog niet zo veel.

In dit filmpje vertellen zowel Jeanine als Sjako iets meer over zichzelf en hun samenwerking. De twee zijn allebei nog vrij jong, maar hebben allebei een schat aan ervaring. Of zoals Sjako op de website van ’t Poorthuys wordt samengevat: “33 jaar oud en ruim 15 jaar ervaring in verschillende horeca-disciplines, met Michelinsterren bekroonde restaurants, hotels, strandpaviljoens en kookwedstrijden op hoog niveau.”

Jeanine op haar beurt werkte ook overal en nergens. Bij hotels in Nederland en in Oostenrijkse skigebieden bijvoorbeeld, maar ook bij Holland America Line. Ze weet wat er verwacht wordt van een goede gastvrouw, reken maar. Ze weet trouwens ook wat zeilen is. Daar hebben we zaterdag helemaal niet over gesproken, maar achteraf lezen we dat Jeanine samen met haar zus Team Speelman vormt. De bio laat er geen misverstanden over bestaan: “Team Speelman is a Dutch 470 sailing team. We are two sisters aiming to achieve a medal at the Olympic Games in Tokyo 2020!”

Maar geen Spelen dit jaar. Voorlopig heeft Jeanine haar handen vol aan de B&B, nu dus ook in combinatie met het restaurant, dat de hele week geopend is. Er is wel een onderscheid tussen het weekendmenu en het menu op doordeweekse dagen. Ze heeft het naar d’r zin in Zeeland, en ze kan de crisis goed aan. Ze wist in welke periode ze begon aan een nieuw avontuur. Natuurlijk zijn er een paar dipjes geweest, maar nu trekt het weer aan. Er is onder meer vraag van mensen die hun familie in Zeeland wel willen bezoeken deze maand, maar er niet samen mee kunnen eten. Dan is dit een mooie, tijdelijke oplossing.

En het eten zelf? Dat is buitengewoon lekker! We zijn geen recensenten, en als niet-gasten konden we natuurlijk ook niet aanschuiven, maar Sjako wilde ons graag een paar gerechten meegeven om thuis te proeven, zoals het dessert uit het filmpje. Wat een smaaksensaties! Wij vierden geen Sinterklaas die avond, maar dit was een kadootje hoor. Bedankt Sjako, bedankt familie Speelman!

Meer lezen:

https://www.bnbpoorthuys.eu/restaurant

https://www.cateringzeeland.com/nl/

Een nieuwe eigenaar voor B&B ‘t Poorthuys en De Koepoort Appartementen in Middelburg

Volgende verhalen

Afbeelding #003 voor het verhaal Kerstballenfestival ZB vormt een mooie combinatie met de Alfabet Lichtjes Expeditie
Kerstballenfestival ZB vormt een mooie combinatie met de Alfabet Lichtjes Expeditie

De Alfabet Lichtjes Expeditie is op stoom! Gisteravond laat, in de koude mist, zagen we eerste ingerichte etalages al. Die zijn echt heel grappig. De PZC besteedt vandaag ook aandacht […]

9 dec 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij geven weg: vijf Middelburgse Beursjes
Wij geven weg: vijf Middelburgse Beursjes

Joehoe! We mogen vijf Middelburgse Beursjes weggeven van de VOM. Dat doen we met alle plezier! Omdat het kan. Omdat het toch best een beetje feestelijk mag zijn deze maand. […]

9 dec 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De boven- en achterkant van De Stad, vanaf het dak van Brooklyn
De boven- en achterkant van De Stad, vanaf het dak van Brooklyn

De stad weet het: we zijn dol op daken én we zijn dol op achterkanten. Wat een feest was het voor ons dan ook dat we gisteren even op het […]

9 dec 2020