Geplaatst op 12 februari 2016

Op bezoek bij Samli aan de Rouaansekaai

Vorig jaar bezochten we in Eizeringen, niet ver van Brussel, ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’, een herberg die in België ook wel ‘het café met de langste naam en met de kortste openingsuren’ wordt genoemd, omdat de zaak alleen op zondag een paar uur is geopend. Dat bezoekje was een bijzondere ervaring. Vanwege die openingstijden en de locatie moesten we het echt plannen, maar eenmaal binnen genoten we –letterlijk- met volle teugen. Leve het grote woonkamergevoel!

Woonwinkel SamLi aan Rouaansekaai 47, van Suzanne Verheul, deed ons daar een beetje aan denken. Die winkel heeft weliswaar een korte naam (een samentrekking van de koosnamen van Suzanne en haar moeder), maar is ook maar één dag per week geopend (op vrijdag), ligt ook een beetje buiten het reguliere winkelgebied en ademt ook de sfeer van een woonkamer. De winkel is gevestigd in de voorkamer van een immens pand, dat tegenwoordig ‘Engelenburg’ heet, maar voorheen, in ieder geval tot de jaren 80, bekend stond als ‘De Bolle’. Eerst was het de praktijk van dokter Delfos, vanaf 1977 die van dokter van den Haak. Hij woont anno 2016 nog steeds in het pand.

Suzanne is interieurstyliste, en ‘doet de winkel erbij’, als aanvulling op haar reguliere werk. Via de website kunnen klanten de hele week bij haar terecht, maar als je haar in levenden lijve wilt ontmoeten zul je toch een uurtje op een vrijdag moeten reserveren. Het is sowieso leuk om eens binnen te kijken bij Samli. De zaak is niet groot, maar staat behoorlijk vol met spulletjes en als je het ons vraagt zijn die met zorg geselecteerd. We hebben al vaker benadrukt dat wij zelf niet bijster veel interesse hebben voor interieurgerelateerde zaken, maar als we de smaak van vrouwelijke wederhelften in gedachte houden denken we dat er liefhebbers genoeg zijn, voor het aanbod van deze winkel. De producten die Suzanne verkoopt stralen warmte uit. Zo voelt het ter plekke tenminste wel. Het kan natuurlijk ook best zijn dat we misleid werden door dat huiskamergevoel in de winkel. Wij gingen zelf ook nog bijna overstag, en wel voor een kamerkatapult die we daar zagen liggen. Heerlijk, om thuis een beetje te klieren met piepschuimen balletjes. Maar we zagen er toch maar vanaf. Met die indoor boomerang die we ooit kochten kwamen we thuis tenslotte ook al niet weg 🙂

Een bezoekje aan Samli kun je overigens prachtig combineren met bezoekjes aan andere mooie winkels in de omgeving. Wij gingen diezelfde dag ook op bezoek bij Wijnhandel De Moriaan aan de Kinderdijk en atelier De RoofPrintPers in de Bellinkstraat. Dat maakte het trippeltje mooi af, maar op die bezoekjes komen we later nog terug. Of beter gezegd: binnenkort.

Tags:

Delen op