array(23) {
 [0]=>
 int(5836)
 [1]=>
 int(5837)
 [2]=>
 int(5838)
 [3]=>
 int(5839)
 [4]=>
 int(5840)
 [5]=>
 int(5841)
 [6]=>
 int(5842)
 [7]=>
 int(5843)
 [8]=>
 int(5844)
 [9]=>
 int(5845)
 [10]=>
 int(5846)
 [11]=>
 int(5847)
 [12]=>
 int(5848)
 [13]=>
 int(5849)
 [14]=>
 int(5850)
 [15]=>
 int(5851)
 [16]=>
 int(5852)
 [17]=>
 int(5853)
 [18]=>
 int(5854)
 [19]=>
 int(5855)
 [20]=>
 int(5856)
 [21]=>
 int(5857)
 [22]=>
 int(5858)
}

Op bezoek bij Scheldebouw in Middelburg

We vinden het tof, om zo nu en dan ook eens op bezoek te gaan bij Middelburgse bedrijven die er toe doen over de hele wereld.

 

Scheldebouw B.V. ís zo’n bedrijf. Als je wel eens in grote buitenlandse steden komt, dan kan het bijna niet anders dat je een gebouw hebt gezien met gevelbekleding die is geproduceerd op Arnestein. Wat dacht je van het iconische The Shard in Londen, of van OMA in Rotterdam? Inderdaad: Scheldebouw was erbij betrokken!

 

Dat gegeven alleen al was reden genoeg om meteen in te gaan op de uitnodiging van Eloy Raas, die behalve tekenaar ook PR-medewerker is bij het bedrijf, maar voor ons persoonlijk geldt dat we het extra leuk vonden omdat we zelf ooit ook voor Scheldebouw werkten. Dat baantje duurde uiteindelijk maar zes weken, maar dat had verder niets te maken met de arbeidsomstandigheden of -voorwaarden. We vonden het een leuke uitzendbaan.

 

We waren er beland via ons vaste bureau Randstad, dat toen nog op de Varkensmarkt zat. We vermaakten ons er prima, als krimpkoningen van de expeditie, en als heftruckchauffeurs. Onze chef, zijn naam zijn we vergeten, vonden we legendarisch. Die kwam op een skateboard naar z’n werk en hij had een hanekam van jewelste. Daar werden we vrolijk van! Maar toen we een vast baantje kregen aangeboden bij Videotheek Viduet kozen we er toch maar voor om dát aanbod te aanvaarden. ‘Vast is vast’, zou men zeggen in de bouw.

 

Na de rondleiding door Eloy en zijn collega Marco Clignet weten we nu dat Scheldebouw, dik twintig jaar na toen, nog steeds heel herkenbaar is, maar ook in veel opzichten is veranderd. Het gaat, ondanks de crisis, goed met het bedrijf, al kwamen we natuurlijk wel op een vreemd moment. Veel (kantoor-) medewerkers werken nog thuis. Desondanks kwamen we nog genoeg bekenden tegen. “Hee, hallo! Werk jij hier ook?”

 

We zouden ook nog van alles kunnen vertellen over de projecten, werkwijze en de geschiedenis van het bedrijf, maar wat dat betreft kunnen we beter een paar links opsommen. Op de site van Scheldebouw worden veel projecten uitgebreid belicht, en is ook een prachtig filmpje te vinden met de topprojecten.

De geschiedenis staat, in het Nederlands, keurig beschreven in de Encyclopedie van Zeeland, van de ZB. Met onderaan ook een paar verwijzingen naar oude kranten- en tijdschriftenartikelen. De belangrijkste les: met ‘De Schelde’ heeft het bedrijf al heel lang niets meer van doen. Veel mensen weten dat niet, vandaar dat we het even melden.

 

Dat wat wij vorige week zagen kun je zien in het filmpje. Als samenvatting dan toch he. Bedankt voor het inkijkje, Eloy en Marco!

Filmpje:

https://youtu.be/oVE8IbnnA7Y

Links:

 

https://scheldebouw.permasteelisagroup.com/projects-hub

 

https://scheldebouw.permasteelisagroup.com/video-gallery

 

https://encyclopedievanzeeland.nl/Scheldebouw

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Weten hoe de wind waait, checken hoe Neptunus draait
Weten hoe de wind waait, checken hoe Neptunus draait

Wie wil ons even helpen om iets te checken? We kregen een berichtje van Ronald, die stelt dat windwijzers van de Lange Jan (de haan) en van de stadhuistoren (Neptunus […]

26 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal B&W Middelburg stemt in met leeuwendeel van terrasplannen en -verzoeken Horeca
B&W Middelburg stemt in met leeuwendeel van terrasplannen en -verzoeken Horeca

Goed nieuws! Vanochtend heeft B&W ingestemd met bijna alle ingediende plannen en verzoeken m.b.t. de uitbreiding van de Middelburgse terrassen vanaf 1 juni. Meer dan negentig procent van de verzoeken […]

26 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Tevreden klanten in de ZB
Tevreden klanten in de ZB

Vorige week ging de ZB weer open voor het publiek, uiteraard met de nodige maatregelen en beperkingen. Maar vaste bezoekers zijn maar wat blij dat ze weer boeken kunnen lenen, […]

26 mei 2020