Geplaatst op 15 januari 2020

Op bezoek bij Smit Interieurbouw en Advies in Middelburg

Ooit zat Smit interieurbouw en Advies nog in de Brakstraat in Middelburg Centrum, maar inmiddels is het bedrijf van Danny en Debbie Smit alweer twintig jaar gevestigd aan de Laan der Verenigde Naties. Daar waren we nog nooit geweest, dus toen Martine Dobbelaar ons uitnodigde om eens een kijkje te komen nemen, gingen we daar graag op in.
 
Gistermiddag was een goed moment. Smit is erg druk momenteel. In de werkplaats wordt er gewerkt aan diverse projecten tegelijk. We zagen een grote kast in aanbouw, die in de komende weken een plekje krijgt in het vernieuwde Restaurant Basalt, een keukenmeubel voor een particulier én we zagen Danny en collega’s oud hout van voormalige Domburgse strandhuisjes verwerken tot de aankleding van loungecabines, die worden gemaakt voor Strandhotel Bos En Duin in Oostkapelle. Als dat geen toffe vorm van recycling is!
 
In het filmpje wemelt het uiteraard van de zaag en schuurgeluiden, maar door al dat harde werken kregen we wel een mooie indruk van de gang van zaken, op de werkvloer. Aansluitend kletsten we op kantoor ook nog even met Martine en Job, over de ontwerp- en adviestak van Smit. Martine gaf ons ook nog een lijstje mee met allerlei namen van winkels en horecabedrijven in de binnenstad, waar Smit het interieur voor ontwierp en bouwde. Van Restaurant de Tropen in 1995 tot de nieuwe inrichting van Jeansinn Middelburg, later deze maand.
 
Wij gingen na afloop nog even langs Desafinado Jazz Eetcafe, Bekker Optiek – Brillen en Contactlenzen en Pizza Amore. Zomaar drie zaken van de lijst. De een heeft het interieur al vijftien jaar, de ander nog maar net maar een ding hadden ze wel gemeen: ze zijn dik tevreden over het werk van Smit. Waarvan akte!
 
Mogelijk komen we later nog terug op dit bedrijf, want er schijnen ook nog redelijk wat oude foto’s te zijn. Daar zijn we altijd voor te porren. Geschiedenis is gewoon leuk. Wie weet!

Filmpje: youtu.be/hs_ur-YGCPI.

 
Meer over de projecten van Smit Interieurbouw op:
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg