array(10) {
 [0]=>
 int(6715)
 [1]=>
 int(6716)
 [2]=>
 int(6717)
 [3]=>
 int(6718)
 [4]=>
 int(6719)
 [5]=>
 int(6720)
 [6]=>
 int(6721)
 [7]=>
 int(6722)
 [8]=>
 int(6723)
 [9]=>
 int(6724)
}

Op bezoek bij Sturm Dealer Occasions aan de Mortiereboulevard

Een paar weken geleden kregen we een de lijst van partners van het ondernemerslokaal op het Zusterplein onder ogen. In het rijtje zagen we ook Auto Sturm staan. Dat vonden we een mooie aanleiding om nu eindelijk eens bij een lokaal autobedrijf op bezoek te gaan. Dat kwam er tot op heden nog steeds niet van, namelijk.

Maar toeval of niet: diezelfde dag kregen we op Instagram een berichtje van Sturm, maar dan niet van het autobedrijf aan de Noordweg, maar van Sturm Dealer Occasions op de Mortiereboulevard. De twee bedrijven horen wel bij elkaar, maar zijn zeker niet hetzelfde. Het bedrijf aan de Noordweg heeft een werkplaats, verkoopt ook nieuwe auto’s en wordt bestierd door Joris Sturm.

De grote vestiging in de Mortiere, die je niet kunt missen als je Middelburg binnenrijdt vanaf de A58, staat onder leiding Arnold van Rossum. Mike Sturm, de neef van Joris, verzorgt vanaf daar de marketing voor de gehele groep. Hier worden alleen gebruikte auto’s verkocht. Of zoals het op de website wordt omschreven: ‘Sturm Dealer Occasions is een onderdeel van de Auto Sturm Groep, met vestigingen in Middelburg, Goes, Spijkenisse en Roosendaal’. Wij waren er even van in de war, maar nu weten we gelukkig hoe de vork in de steel zit. Feit is dat we eerst eens kennis zijn gaan maken met Mike en zijn collega’s, om ons bij te laten praten over de vestiging langs de Schroeweg.

Dat daar alleen gebruikte auto’s worden verkocht zou je niet zeggen. We zagen afgelopen dinsdag meer dan honderd auto’s maar geen enkele had een deukje of een krasje. Of we ons nu stonden te vergapen bij de duurdere BMW’s en Mercedessen, of bij de Renaults, Volkswagens en Kia’s van deze wereld: alle modellen zagen eruit alsof ze spiksplinternieuw waren. Het is wat de klant van nu wil en verwacht, en het is wat Sturm levert. ‘Sterk in elk merk’, is de slogan.

Hoé ze jet voor elkaar krijgen om aan de verwachtingen te voldoen hebben we ook gezien. De vestiging in de Mortiere heeft geen werkplaats, maar wél een zeer professionele poetshoek, waar een medewerker de hele dag bezig is auto’s te wassen, te polijsten en meer van dat. Als hij er klaar mee is kunnen ze zó naar de fotostudio verderop, waar de auto’s worden gefotografeerd voor het voorraadsysteem van de Sturm Groep. Dat systeem wordt gebruikt op de websites, maar ook op de begane grond van de showroom. Je hoeft dus niet per se alle drie de verdiepingen af, om te zien wat Sturm in huis heeft.

In dit samenvattende filmpje een impressie van Sturm Dealer Occasions, met natuurlijk ook een boks met de goedlachse Arnold, die ook al járen in het vak zit. Dat is er zo een die auto’s verkoopt maar zelf met een grijns op de motor naar zijn werk komt. Mike zelf was wél met auto: een Nissan Leaf, in alle kleuren van de regenboog.

We hebben afgesproken dat we later dit jaar ook nog eens naar Auto Sturm aan de Noordweg zullen gaan. We willen ook wel eens zien hoe het eraan toegaat in de werkplaats. We begrepen bovendien dat het bedrijf een mooi historisch fotoarchief heeft. Jaaaa! Kom maar op met die beelden van opa, die ooit in Simca’s deed op de Rotterdamsekaai, of met kiekjes van pa en oom Sturm, die ooit begonnen met een tankstation. Mooie dingen!

Filmpje:
https://youtu.be/fr_6DOcmK9E

Meer lezen:

https://www.sturmdealeroccasions.nl/over-ons

Info in een advertorial uit 1994:

https://krantenbankzeeland.nl/issue/scb/1994-12-15/edition/null/page/21

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Koningsdag 2020 in Middelburg: helft winkels geopend
Koningsdag 2020 in Middelburg: helft winkels geopend

“Koningsdag 2020: geen vrijmarkt, wel veel winkels open”.   Brancheorganisatie INretail verwacht dat er aanstaande maandag veel winkels open zullen zijn in Nederland, ook die van de grotere ketens. Met […]

25 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Van Korte Geere naar Vrijlandstraat: de Zeeuwse Broodjes Service verhuist
Van Korte Geere naar Vrijlandstraat: de Zeeuwse Broodjes Service verhuist

Vanmiddag waren Davina en Marcello van De Zeeuwse Broodjes Service druk bezig met inpakken. Dat doen ze hele dagen, daar in de Korte Geere, maar nu ging het niet om broodjes, maar […]

25 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Nieuw in de Veersepoort in Middelburg: Duintop Dierenkliniek
Nieuw in de Veersepoort in Middelburg: Duintop Dierenkliniek

Hoeveel dingen deden we in de afgelopen dagen voor de eerste keer in ons leven? Dat vinden we altijd wel een aardige vraag om te stellen, als we terugblikken op […]

26 apr 2020