Geplaatst op 07 februari 2016

Op bezoek bij Tanja van Krugten

Er zijn waarschijnlijk niet veel Middelburgers die tussen 1987 en 2015 nooit eens naar binnen hebben gekeken bij het pand aan Zusterstraat 64, net twee deuren verder dan het pand waar tot voor kort Il Senso zat. In dat pand zag je al die tijd een vloer en ‘kroonluchters’ die gemaakt waren van flessen, die ’s avonds vaak ook verlicht waren. Een wonderlijk huisje, in de geest van de Efteling, dat je altijd deed afvragen wie daar nu eigenlijk woonde.

Welnu, daar woonde helemaal niemand. Het was altijd eigendom van Willem en Tanja van Krugten, die tussen 1962 en 1987 onder meer de eigenaars waren van de Botterbar in Zoutelande. Het huisje, dat jarenlang de naam Veertien Schellling te Ponde droeg (het huis rechts daarvan is Vijftien Schelling te Ponde), was een soort hobbyhuis van wijlen Willem.

Eerder deze week waren we op bezoek bij Tanja, die ons wat foto’s leende van de laatste borrel in het huisje, met de buren uit de straat. Het huisje is nu verkocht aan neef Marcel Biesen, die het helemaal gerenoveerd heeft. Maar het pand blijft dus wel in de familie. En die familie is zo Middelburgs als wat. Tanja woont al 45 jaar in de Zusterstraat en is de dochter van Bob Biesen, die vroeger de kapper had op de hoek van de Vismarkt en de Sint Janstraat. Hij werd later opgevolgd door zoon Lou, de broer van Tanja. Als kind lieten wij ons daar altijd knippen. Tanja is dan ook weer een nicht van de bekende Middelburger die in de volksmond bekend stond als ‘De Rus’. Daar hebben we deze keer niet heel uitgebreid over gesproken, maar dat komt misschien nog wel eens. Feit is dat wij altijd erg vrolijk worden van al die dwarsverbanden. Middelburg is uiteindelijk toch gewoon een groot dorp.

We danken Tanja hartelijk voor de foto’s. Zij is De Stad!

Ze had er overigens ook tientallen van de bar in Zoutelande. Mensen die dat leuk vinden kunnen die foto’s vinden op Veere Dronk.

Tags:

Delen op