Geplaatst op 05 december 2014

Op bezoek bij TB2eHands en Dit & Dat & Van Alles Wat

Het is een zaak waar veel mensen ongetwijfeld vaker langsrijden dan binnenwandelen. Juist daarom is het extra leuk om dat laatste nu eens wel te doen. Zo ver lopen is de hoek Volderijlaagte/Klein Vlaanderen immers niet.

De zaak van Taco Bongers, TB2eHands, bestaat in januari 15 jaar. Toen Taco daar begon was hij nog maar 24. Veel Middelburgers kennen zijn winkel dan ook wel. Maar weet iedereen ook al dat er in de winkel nóg een winkel is te vinden? Wij ontdekten dat zelf eigenlijk ook pas vandaag. We hadden op de gevel wel al ‘Dit & Dat & Van alles wat’ zien staan, maar we realiseerden ons niet dat dit de winkel van Elina Poppe is. Een paar maanden geleden waren we ook al eens in de zaak en waren we verrast: we kennen Elina nog uit het Middelburgse uitgaansleven van de jaren 90 en hadden haar lang niet gezien. Maar we dachten toen dat ze bij Taco in dienst was. Mis dus! Elina had zelf al een ‘schuurwinkel’ in brocante, in Serooskerke, maar besloot in april van dit jaar naar Middelburg te verhuizen. Ze was van harte welkom in het pand van Taco. Die had ruimte zat.

We kunnen niet beweren dat het warm was in de zaak vandaag (dat beaamde Elina volmondig) maar we bleven toch weer een uurtje hangen. In deze winkel kom je zo veel gekke dingen tegen: dat houdt je aandacht wel vast. Het begint al met dat vrolijke kantoortje; daar raak je niet snel op uitgekeken. En dan al dingen die je niet eens kunt thuisbrengen: wat zijn krambanden in vredesnaam, en waar dient of diende dat houten apparaat op zolder voor, daar bij de trap?

We kwamen er niet eens aan toe om het te vragen, omdat we ook even bij stonden te kletsen met Erik Deijnen die ooit, vanaf 1989, een friteszaak had op de Pottenmarkt, een voorloper van De Vliegenier. Geeft niks, ook gezellig! Taco spraken we deze keer ook niet. Die kwam net aan toen wij vertrokken. Hij had het misschien wel druk met zijn ‘huisuitruimservice’. Die kreet op zijn vrachtwagen doet ons altijd even grijnzen. Een echte handelaar kóópt niet op: hij helpt je opruimen 🙂

Check de winkels online:

www.ditdatvanalleswat.nl en www.tb2ehands.nl

Krantenknipsels: Krantenbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek


Delen op