Geplaatst op 18 november 2014

Op bezoek bij Woonatelier De Lange Jan

Toegegeven, bij het Hofje onder den Toren waren wij al heel lang niet geweest. Toen we daar onlangs werden uitgenodigd voor een lunch keken we onze ogen dan ook uit. Om een of andere reden denken we nog altijd terug aan de jaren 90, toen het complex aan de Nieuwe Kerkgang nog bestond uit woningen. We herinneren ons ook nog goed de protesten van de bewoners, rond 1996: “Het hofje moet blijven! En de bewoners ook”. Die posters hingen heel lang achter de ramen daar.

Maar welbeschouwd is het nu mooier dan toen. De tuin mag dan verdwenen zijn: de oorspronkelijke bouw is toch goed bewaard gebleven en van Eetkamer Likkepot en Decorette Woonatelier De Lange Jan en Kinderkamers Duimelot kunnen we alleen maar zeggen: knus! sfeervol! vriendelijk!

Van een gesprekje met de eigenaar kwam het helaas niet meer; er waren nogal wat toeristen op dat moment. Maar wat zou het? Als je er ook maar zelden komt is het misschien leuk om er weer eens een kijkje te nemen. Veel dichter bij die Lange Jan dan daar kom je maar zelden 🙂

Foto’s en knipsels jaren 90: Zeeuwse Bibliotheek


Delen op