array(18) {
 [0]=>
 int(24640)
 [1]=>
 int(24641)
 [2]=>
 int(24642)
 [3]=>
 int(24643)
 [4]=>
 int(24644)
 [5]=>
 int(24645)
 [6]=>
 int(24646)
 [7]=>
 int(24647)
 [8]=>
 int(24648)
 [9]=>
 int(24649)
 [10]=>
 int(24650)
 [11]=>
 int(24651)
 [12]=>
 int(24652)
 [13]=>
 int(24653)
 [14]=>
 int(24654)
 [15]=>
 int(24655)
 [16]=>
 int(24656)
 [17]=>
 int(24657)
}

Op bezoek bij…Beadle in de Langeviele in Middelburg

Als iemand ons vraagt wat voor soort winkel Beadle in de Langeviele is zijn we geneigd om te zeggen dat het een sieradenwinkel is. Daarmee zouden we de zaak van Sjouke van der Zee echter tekort doen. Beter houden we gewoon de omschrijving van de website www.beadle.nl aan: kralen, accessoires, wonen & workshops. Dát zijn de steekwoorden.

Maar tot vorige week waren wij dus nog nooit in de zaak geweest, terwijl Sjoukje de winkel toch al sinds de zomer van 2010 heeft. Eerst zat ze in de Sint Janstraat (in het pand waar nu De Juf zit, en waarvan we ons achteraf herinneren dat we er nog wel eens glimlachend naar binnen hebben staan kijken vanwege een bordje ‘Naaicafé’ achter de ramen), later in de Gravenstraat en nu dus in het pand aan Langeviele 41, waar ze het uitstekend naar haar zin heeft. De bovenverdieping is in gebruik als atelier, waar de vele workshops worden verzorgd. Je kunt daar onder meer leren sieraden met een Zeeuwse knop te maken, maar je kunt er ook terecht voor lessen in cupcakedecoraties of het maken van spekamuletten. Wil je er een High Tea bij, of een eenvoudig diner? Ook geen probleem!

In de winkel zelf vind je behalve de materialen die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan ook sieraden die al af zijn. We zagen dat je er ook terecht kunt als je maar een klein budget hebt. Sjoukje legde uit dat ze de goedkoopse sieraden laat maken in China, de duurdere komen elders vandaan. Toen wij aangaven dat wij wel een beetje zijn uitgekeken op die Zeeuwse knop knikte Sjoukje begripvol maar ze voegde daar meteen aan toe dat de winkel daar voor een groot deel op draait. Het symbool van de Zeeuwse identiteit is niet-aan-te-slepen, zo simpel is het gewoon.

Om ons toch een beetje scherp te houden nam ze ons daarom maar snel mee naar de vitrine met armbanden voor mannen. Die producten heeft de zaak nog niet zo lang, maar Sjoukje heeft wel de hoop dat er een markt voor is. Het zou zomaar kunnen. Vanuit dat onderwerp kwamen we te spreken over het pand in de Gravenstraat, waar Beadle eerder was gevestigd, en waar vroeger De Oesterschelp zat. Dat was in de jaren 80 een vergelijkbare zaak, die veel (jonge) mensen wisten te vinden, ook mannen. Die gingen daar bijvoorbeeld heen om gaatjes voor oorbellen te laten schieten maar gedurende een bepaalde periode ook voor de toen zeer populaire karateschoentjes, arafatshawls en van die armbanden en kettingen met zwarte en koperen ringetjes. Voor de Oesterschelp waren dat allemaal zakelijke voltreffers. Waarom zou dat anno 2015 dan niet kunnen gebeuren?

Wat we ook erg leuk vonden om te horen was het verhaal van de twee medewerksters die tijdens ons bezoek aanwezig waren. Dat bleken twee stagiaires te zijn, van een HBO- en een MBO-opleiding. Beadle is zeer actief als erkend leerbedrijf, omdat het wederzijds veel vruchten afwerpt. Samantha was die dag juist geslaagd voor de studie Commerciële Economie. Dat ze ondanks haar aanstaande vertrek bij de winkel vrolijk was konden we daarom wel begrijpen, maar het had ons ook niet verbaasd als de stemming wat bedrukter zou zijn geweest. Iets zegt ons namelijk dat het gewoon heel leerzaam en gezellig is, om bij Beadle te werken.

http://www.beadle.nl

Knipsels De Faam 2010 en 2011: Krantenbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Dat wordt kicken, deze zomer op het Bolwerk. We hadden er al voorzichtig iets over voorbij horen waaien, maar nu is het zeker: Culikaravaan! Het persbericht: “Van 13 t/m 15 […]

10 feb 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Mobile Uploads
Mobile Uploads

Er komt een nieuwe winkel aan Segeersstraat 21! Met dank aan Hermen Mulder voor de tip. #welkom

10 feb 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Wow, al meer dan 2000 mensen die Wij zijn De Stad steunen met een duimpje. Mogen wij jullie daar hartelijk voor bedanken? Het stimuleert, als je weet dat bijdragen soms […]

12 feb 2015