array(13) {
 [0]=>
 int(24199)
 [1]=>
 int(24200)
 [2]=>
 int(24201)
 [3]=>
 int(24202)
 [4]=>
 int(24203)
 [5]=>
 int(24204)
 [6]=>
 int(24205)
 [7]=>
 int(24206)
 [8]=>
 int(24207)
 [9]=>
 int(24208)
 [10]=>
 int(24209)
 [11]=>
 int(24210)
 [12]=>
 int(24211)
}

Op bezoek bij…Bless Apple Repair & Support

Hoewel het Zusterplein maar een paar meter naast de Markt ligt ervaar je de locatie toch altijd een beetje als een achterafgebied. Het is het plein waar je auto’s en fietsen kunt parkeren, waar leveranciers regelmatig halt houden en het is de plek waar de gemeente Middelburg in het verleden wel eens vuurwerkshows organiseerde. Toch is er op dit pleintje aan de achterzijde van Lange Delft meer te vinden dan menigeen denkt. Er is bijvoorbeeld een kringloopwinkel, een kledingzaak én, sinds juli 2013, een zaakje dat veel mensen die in het bezit zijn van de iPhones, iPads of Macbooks inmiddels wel kennen: Bless Apple Repair & Support.

Een echte winkel kun je het pand op nummer 15 niet noemen. Het is eerder een soort kruising tussen kantoor, werkplaats en winkel. In de jaren 50, 60 en 70 was het clubhuis van Korfbalvereniging Swift hier gevestigd (en werden er bijvoorbeeld regelmatig evangelisatieavonden georganiseerd door de kerk), in de jaren 90 was Tand-Prothetisch Centrum Zeeland er gehuisvest.

Bless Apple Repair & Support is eigendom van Machiel van der Plas en Marcel Goosen, die beiden eerder werkzaam waren bij Amac op de Markt, en dan vooral bij de voorlopers daarvan: iZone en iFactors. Marcel en Machiel leveren ook apparatuur en accessoires maar zijn eigenlijk vooral gespecialiseerd in reparaties, ondersteuning en service. Precies die dingen waar bij de door Apple aangewezen retailers van hard- en software minder tijd en ruimte voor beschikbaar is. Bless Apple Support is eigendom van Machiel. Dat bedrijf richt zich specifiek op ondersteuning rondom Apple Computers.

Wij lopen zo nu en dan eens binnen bij het duo, om een praatje te maken. Zo ook vorige week. De heren waren net verwikkeld in allerlei telefoongesprekken maar het was evengoed een gezellig bliksembezoekje. Leen Vogelaar (die in de jaren 70 en 80 met verschillende band was te bewonderen in het Zeeuwse uitgaansleven) zat er ook net. Kon hij mooi even uitleggen waarom hij daar zat.

Zijn verhaal illustreerde mooi de dienstverlening op het zusterplein. Leen had net een tablet gekocht, maar worstelde, zoals veel mensen, met het online aanmaken van een account bij Apple. Bij de grote winkel waar hij zijn iPad had gekocht hoef je dan niet om hulp te vragen (daar beginnen ze simpelweg niet aan), maar Marcel en Machiel doen dat dus desgewenst wél. Van dat soort dingen. En als je al dat spul van Apple te duur vindt dan hebben ze meestal ook wel mooie tweedehands exemplaren van telefoons en tablets in de aanbieding.

We rekenen overigens nog wel een keer op een feestje ter plekke. Machiel mag in zijn vrije tijd graag plaatjes draaien op bruiloften en tijdens kroegfeestjes, en meldt altijd met een grote grijns dat er ook een horecavergunning op het pand aan Zusterplein 15 zit. We kunnen niet wachten, DJ Mac!

http://www.blessapple.nl

Krantenknipsel iZone: Krantenbank Zeeland.
Foto Leen Vogelaar met The Joke in Schuttershof: Middelburg Dronk

Profiel
Afbeelding #000 voor het profiel van Bless Apple Support & Repair
Bless Apple Support & Repair
Kleine Werfstraat 15
Tags

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Mobile Uploads
Mobile Uploads

Jullie liggen toch niet naar de VARA te kijken eej? #wijzijndestad

15 jan 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Langeviele Middelburg, 1895-1955
Langeviele Middelburg, 1895-1955

Langevielenostalgie! 12 foto’s uit de periode 1895-1955, uit de Beeldbank van het Zeeuws Archief. #zijwarendestad

17 jan 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Rijkswaterstaat: de sanering van het Kanaal door Walcheren
Rijkswaterstaat: de sanering van het Kanaal door Walcheren

Gisteren werden we geattendeerd op de Facebookpagina Kanaal door Walcheren. Die is interessant om te volgen, omdat je daar op de hoogte wordt gehouden van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat in […]

19 jan 2015