array(14) {
 [0]=>
 int(25174)
 [1]=>
 int(25175)
 [2]=>
 int(25176)
 [3]=>
 int(25177)
 [4]=>
 int(25178)
 [5]=>
 int(25179)
 [6]=>
 int(25180)
 [7]=>
 int(25181)
 [8]=>
 int(25182)
 [9]=>
 int(25183)
 [10]=>
 int(25184)
 [11]=>
 int(25185)
 [12]=>
 int(25186)
 [13]=>
 int(25187)
}

Op bezoek bij…Het Stadse LIJV

Beseffen dat je niet al te gezond leeft maar tegelijkertijd alles vermijden wat heeft te maken met sport en beweging. Keer op keer zeggen dat je “er nu echt eens iets aan gaat doen” maar alle goede voornemens vervolgens ten prooi laten vallen aan uitstelgedrag. Herken je dat? Misschien ben jij dan wel iemand die een beetje coaching kan gebruiken, een duwtje in de rug. Wij herkennen dat beeld in ieder geval wél. Wij beseffen ook. En we vermijden. En stellen uit. Zelfs aan dat dagelijkse uurtje wandelen komen we niet toe. Als iemand ons luie varkens noemt zijn we niet eens beledigd. Dan weet je het ongeveer wel.

Vanuit dat perspectief was afgelopen dinsdagavond best confronterend. We waren die avond op het Abdijplein, om nu eindelijk eens te gaan kijken naar de verrichtingen van de deelnemers aan Het Stadse LIJV; groepstrainingen die binnen de vesten van de Stad worden gegeven door Middelburger Peter van Lit. De een noemt Peter een ‘vitaliteitsprofessional’, de ander houdt het liever op de aanduiding ‘persoonlijke beweegcoach’, maar waar het op neerkomt is dat Peter je helpt in beweging te komen, zowel in figuurlijke als in letterlijke zin.

Dat kan ‘ie goed hoor, zoveel werd ons dinsdag wel duidelijk. Die avond had hij acht dames onder zijn hoede, die hij in hoog tempo verschillende oefeningen liet doen. We zagen een doodeenvoudig sprintje rond de Abdij, maar ook een soort tikkertje met de oude bomen op het plein, strekoefeningen én vormen waarbij gebruik werd gemaakt van een groot touw en de hekken van het complex. Wat ons daarbij vooral opviel is dat het nergens schreeuwerig werd en dat iedereen –ondanks alle inspanningen- behoorlijk ontspannen oogde. De dwang zit ‘m in het meedoen. Dit doe je vooral voor je jezelf, maar wel met elkaar.

Dat we nu niet meteen gaan roepen dat “wij dit ook wel eens eventjes zullen gaan doen” zegt meer over onze zelfkennis dan over Het Stadse LIJV. We merkten namelijk ook dat het onder begeleiding trainen in een groep, op zo’n prachtig plein, veel meer tot onze verbeelding spreekt dan het eenzame hollen van liefhebbers op de Middelburgse bolwerken. Ook meer dan voor spiegels aan je spieren werken in een reguliere sportschool.

Toen we vertrokken riepen een paar dames ons nog uitnodigend “tot volgende week” na. Dat vonden we zeer sympathiek, maar we stellen het natuurlijk weer eventjes uit. Toch informeerden we voor de zekerheid nog even “wat dat nou kost, meedoen aan het Stadse LIJV”. Minder dan vier tientjes per maand dus. Op http://lijvbeweegcoach.nl kun je er alles over lezen (en is ook het blog van Peter te vinden). En er is een Facebookpagina: https://www.facebook.com/lijvbeweegcoach.

Met dank aan Bas Boers voor het nemen van de foto’s.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Photos from Wij zijn De Stad’s post
Photos from Wij zijn De Stad’s post

Historie! In de Facebookgroep Oud-collega’s Trefcenter/Maxis Middelburg (https://www.facebook.com/groups/434730573359947) duiken nog steeds ‘nieuwe’ oude foto’s op. Wat te denken van deze beelden, van een demonstratie in februari 1983, van 200 medewerkers […]

23 feb 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Photos from Wij zijn De Stad’s post
Photos from Wij zijn De Stad’s post

Morgenavond, vanaf 19.30 uur, beleeft Middelburg de tweede editie van Stukafest Middelburg, het studentenkamerfestival waarbij de acts optreden in studentenhuizen in Middelburg Centrum. Dat is weer eens iets anders, uit […]

23 feb 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Prima toch, dat de servicebus behouden blijft? http://www.middelburg.nl/Inwoners/Actueel/Nieuwsberichten_2015/Servicebus_blijft_behouden Zie ook http://www.degoedekantop.nl/leef/servicebus_middelburg

24 feb 2015