Geplaatst op 15 november 2016

Op bezoek bij…Nadja Stoltink van Zola Kids

Kinderkleding is natuurlijk ook verkrijgbaar bij de grotere winkelketens en andere kledingzaken, maar hoeveel winkels in Middelburg zijn er eigenlijk in gespecialiseerd? Volgens Nadja Stoltink, eigenaresse van Zola Kids, zijn dat er een stuk of vijf. En die vijf bijten elkaar niet of nauwelijks, omdat ze allemaal hun eigen collecties en klanten hebben, én hun eigen specialisme. Nadja werkt bijvoorbeeld regelmatig samen met Pardouce in de Langeviele. Die winkel stopte op zeker moment met het verkopen van babykleding. Nadja verkoopt dat wel en nam dingen uit die collectie over. Met samenwerking en afspraken bereik je meer dan met elkaar dwarszitten, is de gedachte. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn!

Nadja is sowieso van het samenwerken. Zola kids is een ‘Shop in Shop’ binnen Two Ladies Like living aan de Korte Geere. Met Diana en Nikki van die winkel werkt ze nog intensiever samen. In de winkel van Nadja zie je allerlei accessoires van TLLL terug. De dames delen dezelfde kassa en verrekenen dat achteraf. De huur die Nadja betaalt is heel schappelijk. Ook op die manier kun je elkaar helpen en versterken, als ondernemers.

Zola Kids bestaat dit najaar twee jaar. Dat was ook de reden om eens een uurtje met Nadja te gaan kletsen. Ze werkte voorheen in loondienst bij een kledingzaak in Vlissingen, maar ze zag uiteindelijk zoveel kansen op het gebied van kinderkleding dat ze besloot haar eigen zaak te beginnen. Maar niet in haar eigen stadje. Ze houdt van Vlissingen, maar zakelijk gezien leek Middelburg haar toch interessanter. Tot op heden heeft ze geen spijt van die beslissing. De zaken gaan goed en de relatie met de two ladies is uitstekend. Never a dull moment, om het maar even in goed Nederlands te zeggen.

Niet gehinderd door kennis informeren wij altijd even of een winkel duur of goedkoop is, in verhouding tot andere zaken. Nadja hield het erop dat ze in het middensegment zit, met zo nu en dan een prijzige uitschieter. Als voorbeeld pakte ze een babyjurkje uit een kunstig doosje. “Die is echt hysterisch duur, dat kan eigenlijk niet he?” Om vervolgens te grijnzen: “maar mooi is het wel, toch?”

Nadja. 30 jaar. Inderdaad familie van de zanger. Ondanks het feit dat ze Vlissingse is durven we het toch best te fluisteren hoor: zij is De Stad. Ssssst.

zolakids.nl

Gerelateerd:
wijzijndestad.com/2015/07/07/op-bezoek-bij-two-ladies-like-living-shoes/


Delen op