Geplaatst op 30 augustus 2014

Op bezoek bij…Sebastian den Herder Vintage & Designers

Kijk, dat wij van ‘Wij zijn de Stad’ Middelburg redelijk goed kennen wil niet zeggen dat we niks meer hebben te leren. Integendeel zelfs. Neem nu het thema mode. Daar weten we net zoveel van als een koe van boompje klimmen. En dat terwijl het in het centrum wemelt van de leuke kledingwinkels! Maar dankzij Wij zijn de stad gooien we de modeschroom van ons af, en lopen we gewoon af en toe een winkel binnen om kennis te maken en een kijkje te nemen.

Zo gingen we vorige week op bezoek bij Sebastian den Herder, die sinds 3 jaar is gevestigd aan Sint Janstraat 10. We hadden al van diverse ‘fashionistas’ (ja, dat woord moesten we even opzoeken) gehoord dat deze vakman prachtige dingen maakt en verkoopt, en een leuke zaak heeft bovendien. Een bezoekje waard, kortom.

Dat was inderdaad het geval. Nadat we hadden kennisgemaakt vertelde Zeeuw Sebastian enthousiast waarom hij zijn winkel in Rotterdam had verruild voor een zaak in Middelburg. Hij houdt van de stad en ziet voldoende potentie in de lokale markt voor zijn aanbod. Dat aanbod varieert van accessoires en zelf ontworpen kleding tot ‘vintage’ kleding. Desgevraagd vertelde zijn collega dat dat meer is dan tweedehands. Sebastian koopt vintage zorgvuldig in bij particulieren, zoals een antiekhandelaar bijzondere stukken aankoopt bij mensen thuis. Topmerken zijn het. Of opvallende ontwerpen. Uiteraard aangeboden tegen een betaalbare prijs. We zullen het ongetwijfeld niet goed formuleren maar iets zegt ons dat den Herder exclusieve mode biedt, zonder drempels op te werpen.

Dat van die drempels weten we in ieder geval zeker. Zelfs als je weinig hebt met mode voel je je al snel op je gemak in de zaak. Er is van alles te zien. Een lamp gemaakt van cassettebandjes. Maffe ringen. Bijzondere brillen, vazen en petten. En vergeet die strijkplank niet!

Meer informatie kun je vinden op de website van Sebastian: sebastiandenherder.nl. Maar beter ga je gewoon zelf eens een kijkje nemen, als je dat nog niet hebt gedaan.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg