Geplaatst op 30 oktober 2015

Op het terras van de Herberg met RoMi Cage

2015 is een bijzonder jaar voor Middelburgers Michaël en Romy Coomans. Wat hebben ze veel gedaan! En wat waren ze vaak in het nieuws! Velen van ons kende het stel natuurlijk al veel langer, van al die optredens met hun coverband Lace in de stad, maar dit jaar zijn de ogen vooral gericht op het duo vanwege de productie en de lancering van de CD van RoMi Cage.

Wij kennen Michaël ook. Niet zozeer goed, maar wel al vrij lang. Toen we zelf een jaar of 16 waren zagen we hem voor het eerst spelen als jonge gitarist, in de Walk-Inn in Vlissingen. We herinneren ons nog goed hoe verliefd klasgenootje Machteld op hem was. Ze sprak over weinig anders anders, in die periode. Wij konden daar altijd wel om lachen. Het maakte ook dat we hem altijd bleven herkennen in de jaren daarna. Hij dook met grote regelmaat op bij muzikale evenementen op Walcheren.

Nu gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat we geen grote fans zijn van de muziekstijl van RoMi Cage. Met hun kwaliteiten heeft dat niks van doen, maar wij zijn meer van de punk en de aanverwante herrie. Daar kunnen we ook niks aan doen. Dat neemt echter niet weg dat we gewoon een beetje trots zijn dat de band deze plaat heeft gemaakt, onlangs mocht optreden bij Countdown Café én op 9 november in Paradiso staat. Dat zijn toch prachtige dingen?

Toch hebben we daar niet eens veel over gesproken, toen we onlangs samen een drankje deden op het terras van Herberg. We hadden het veel meer over Michaël en Romy als koppeltje. “Kunnen jullie nu eigenlijk nog wel samen op een podium staan als professionals, als je thuis ruzie hebt gehad?” “Uhm, we hebben niet zo vaak ruzie, maar die ene keer dat het wel gebeurde ging het eigenlijk best goed”. Het grappige is dat de twee elkaar ooit ontmoetten bij diezelfde Herberg, in de tijd dat Romy nog studeerde aan University College Roosevelt. Was de cirkel toch weer mooi rond, die middag.

Inmiddels is de tweede singel uit, getiteld ‘What I Like About You’. Daarin zingt Romy “Sometimes I just can’t stand you, or have you around me. Well that is just the way it goes.” Iets zegt ons dat die tekst geen betrekking heeft op de eigen relatie. Ze zijn dol op elkaar. Dat gaat gewoon helemaal goedkomen, daar in Paradiso Amsterdam!

Meer lezen en terugkijken:

RoMi Cage brengt tweede single uit: www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015-10-26/933006/romi-cage-brengt-tweede-single-uit

Michaël en Romy terug van “mooi en inspirerend avontuur”: www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015-04-15/847469/micha%C3%ABl-en-romy-terug-van-mooi-en-inspirerend-avontuur

Romi Cage covert Alanis Morissette: www.radioveronica.nl/gemist/videos/romi-cage-covert-alanis-morissette-

Agenda Paradiso:
www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Romi-Cage.htm

Tags:


Meer verhalen over De Herberg

Maite is De Stad!

In de serie Stadsgezichten van Ton Stanowicki deze keer Maite van Veen, mede-eigenaar van De Herberg. We maken er nooit een geheim van dat we fans zijn van deze dame….

Lees meer

Wijnfestival Middelburg 2017: proeven in de Herberg

Toegegeven: Middelburg Wijnfestival zal kleiner zijn dan vorig jaar, maar wij vinden het te gek wat Gerard van Keken neerzet. We hadden het uiteraard eerder al met hem over dit…

Lees meer