Geplaatst op 14 oktober 2020

Op pad met M2: de voorbereidingen voor Veerse Poort V in Middelburg

Gisteren waren we weer even op pad met Martin Maranus van M2 Makelaars. We hadden afgesproken op de hoek van de Sport- en Nassaulaan, op de plek waar tot een paar weken geleden de oude sporthal stond. Daar vertelde Martin ons iets meer over de bouwplannen daar, de vijfde fase van woonwijk de Veerse Poort.

De eerste plannen voor die wijk, vernoemd naar een stadspoort die al héél lang niet meer bestaat, werden begin jaren 90 al gepresenteerd. In 1999 werd gestart met de bouw van de eerste huizen. Op de plek van de voormalige sporthal en de sintelbaan die straks zal verdwijnen zullen maximaal 109 woningen worden gebouwd, namelijk circa 33 appartementen en 76 grondgebonden woningen, waarvan 75 rijwoningen en 1 vrijstaande woning.

De locatie is natuurlijk ook een plek waar heel veel sportminnende Middelburgers goede herinneringen aan bewaren. Middelburg, als voorloper van Vv Zeelandia Middelburg, beleefde er de gloriejaren, net als de handballers van EMM, de voorloper van EOC Handbal. Martin voetbalde er zelf ook, in zijn jeugd. Dat is en blijft een mooi stukje geschiedenis.

Je kunt de vorderingen rondom de nieuwbouw en het woningaanbod volgen via onderstaande links. Martin voegde daar aan toe dat er binnenkort ook twee woningen in het oudere deel van de Veerse Poort op de markt zullen komen.

Video: op YouTube.

veersepoort5.nl/

www.nieuwbouwmiddelburg.nl/nieuwbouwprojecten/veerse-poort-fase-v/

stevastbaasengroen.nl/projecten/veerse-poort/

www.planviewer.nl/imro/files/NL.IMRO.0687.bpveersepoort5-VO01/t_NL.IMRO.0687.bpveersepoort5-VO01.html

www.m2makelaars.nl/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/te-koop-de-vloer-en-bankjes-van-sporthal-de-nassaulaan/

Historische afbeeldingen en knipsels: databanken ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Zeeuws Archief.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg