Geplaatst op 17 november 2018

Open dagen Zeeuwse Modelbouw Hobbyisten

Heeft Middelburg Centrum nog geheimen voor ons? Reken maar! Gisteren werden we geattendeerd op het evenement Modeltreinen. Opendeurdagen, van SZMH Stichting Zeeuwse Modelbouw Hobbyisten. Maar toen we de poster zagen hadden we nog niet door dat er een Middelburgse stichting achter dit evenement zit. “Het is in de parkeerkelder onder de Albert Heijn Middelburg-Centrum”, stond erbij. Het leek ons wel interessant om er even een paar foto’s te maken. We dachten dat we te maken hadden met een soort beurs, en dan in de parkeerkelder zelf.

Tot onze verbazing blijkt de SZMH al sinds 2007 te zijn gehuisvest in de voormalige slijterij onder de supermarkt. Dat wisten we dus gewoon niet. En van modelbouw weten we ook niet zo gek veel. Zo kon het dus gebeuren dat we veel langer bleven hangen dan we hadden gepland. Met open mond keken we naar miniatuurvoorstellingen en naar het priegelwerk dat daarbij hoort, en we informeerden tussendoor bij de heren, vooral bij voorzitter Ben Polderman, naar de ontwikkelingen in dit wereldje.

Dat maakte ons duidelijk dat de SZMH een echte vriendenclub is, die is gebaseerd op gedrevenheid en liefde voor modelbouw, en niet zozeer op verplichtingen of drang naar verjonging. Jonge mensen zijn zeker welkom, maar als ze echt mee willen doen moeten ze wel serieus zijn. Eerlijk zat toch?

Maar even los daarvan is het gewoon heel leuk om hier even met je kinderen te gaan kijken dit weekend. Deze sinterklaasdag is er misschien wat te onrustig voor, maar morgen kun je ook nog terecht onder de Appie. Het is een beetje als een decor van videogames, met allerlei listige trucjes. Die begraafplaats alleen al! “Dat kistje wordt later nog hydraulisch hoor, en uit de kerk komt dan ook dodenmuziek”. Bijzonder toch? Er komt sowieso veel meer techniek aan te pas dan je zou verwachten als leek. Ook daarom een bezoekje zeker waard!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg