array(3) {
  [0]=>
  int(47041)
  [1]=>
  int(47040)
  [2]=>
  int(10391)
}

Open Monumentendag 2019: op bezoek bij Toos van Holstein

Uiteraard is de hele weekendagenda van Middelburg weer de moeite waard, met veel toffe muziek, lezingen, City Trail Middelburg, open dag bij ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Sturm en Dekker sloopwerken BV en de WijnSpijs Wandeling 2019.

Maar wij lichten deze week de Open Monumentendag 2019 uit. Omdat we nu eenmaal enorm veel toffe monumenten hebben. Zaterdag kun je die allemaal gratis gaan bewonderen. Da’s toch tof?

Een ding is wel opvallend aan het Middelburgse programma: het gaat bijna alleen om monumenten die niét in particuliere handen zijn, kerken, molens en andere bekende gebouwen. Daarom is het extra tof dat kunstenaar Toos van Holstein ook meedoet dit jaar. Iedereen is zaterdag van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Pakhuis Holstein aan Korendijk 56.

En dat pand is zeer de moeite waard, kunnen we melden. Wij gingen onlangs al op bezoek bij deze sympathieke vrouw en genoten oprecht van al het moois dat we zagen. In dit filmpje doet Toos natuurlijk maar een klein deel van het verhaal, anders weet iedereen alles al, maar de beelden geven hopelijk wel alvast een indruk.

Wij gaan ieder geval ook graag nog eens terug naar Toos. Over haar kunst hebben we het namelijk nauwelijks gehad, terwijl die supermooi is.

Maar nu eerst: Open Monumentendag. Je leest er meer over op de site van Gemeente Middelburg, daar kun je ook de hele brochure voor Walcheren downloaden als PDF.

Meer Toos:

http://www.toosvanholstein.nl

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal EstatePlan verhuist, van Dam 77 naar Dam 55 in Middelburg
EstatePlan verhuist, van Dam 77 naar Dam 55 in Middelburg

In mei schreven we over de aanstaande verhuizing van Urban Heroes, van Dam 55 naar Dam 45, het pand waar voorheen Sauna Middelburg was gevestigd. Erno Tramper gaf toen al […]

12 sep 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Impressie: het interieur van Boutique Hotel Sir Franklin in Middelburg
Impressie: het interieur van Boutique Hotel Sir Franklin in Middelburg

Vorige week vrijdag was de officiële opening van Boutique Hotel Sir Franklin. Daar konden we zelf helaas niet bij zijn, maar we waren natuurlijk wel heel benieuwd naar het eindresultaat […]

13 sep 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Onze gasten zijn ook De Stad
Onze gasten zijn ook De Stad

Een stad is nergens zonder de mensen die er wonen en werken, maar kan ook niet zonder de mensen die er te gast zijn. Daar mogen we zo nu en […]

13 sep 2019