Geplaatst op 11 september 2019

Open Monumentendag 2019: op bezoek bij Toos van Holstein

Uiteraard is de hele weekendagenda van Middelburg weer de moeite waard, met veel toffe muziek, lezingen, City Trail Middelburg, open dag bij ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Sturm en Dekker sloopwerken BV en de WijnSpijs Wandeling 2019.

Maar wij lichten deze week de Open Monumentendag 2019 uit. Omdat we nu eenmaal enorm veel toffe monumenten hebben. Zaterdag kun je die allemaal gratis gaan bewonderen. Da’s toch tof?

Een ding is wel opvallend aan het Middelburgse programma: het gaat bijna alleen om monumenten die niƩt in particuliere handen zijn, kerken, molens en andere bekende gebouwen. Daarom is het extra tof dat kunstenaar Toos van Holstein ook meedoet dit jaar. Iedereen is zaterdag van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Pakhuis Holstein aan Korendijk 56.

En dat pand is zeer de moeite waard, kunnen we melden. Wij gingen onlangs al op bezoek bij deze sympathieke vrouw en genoten oprecht van al het moois dat we zagen. In dit filmpje doet Toos natuurlijk maar een klein deel van het verhaal, anders weet iedereen alles al, maar de beelden geven hopelijk wel alvast een indruk.

Wij gaan ieder geval ook graag nog eens terug naar Toos. Over haar kunst hebben we het namelijk nauwelijks gehad, terwijl die supermooi is.

Maar nu eerst: Open Monumentendag. Je leest er meer over op de site van Gemeente Middelburg, daar kun je ook de hele brochure voor Walcheren downloaden als PDF.

Meer agenda: wijzijndestad.com/agenda/?van=11-09-2019&tot=15-09-2019

Meer Toos:

www.toosvanholstein.nl


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg