Geplaatst op 26 januari 2019

Opgeleverd! Een kijkje in de Koepoort Appartementen in Middelburg

De Koepoort Appartementen zijn klaar!

Voordat je de foto’s van gisteren bekijkt zou je eigenlijk eerst de beelden van begin september nog eens moeten bekijken, want wát een verschil zeg! Toen schrokken we behoorlijk van dat wat we zagen.

Hoe anders was dat gistermiddag! We werden nogmaals rondgeleid door Peter Blom en architect Bernard Vercouteren v/d Berge. Nu zagen we twee prachtige appartementen, in de linker- en rechterpoot van de poort. We vonden het persoonlijk vooral mooi om te zien hoe oude elementen in ere zijn hersteld, zoals die teruggeplaatste ramen in de gevel en die houten draaitrap in het appartement aan de rechterzijde.

We genoten echter ook van allerlei subtiele verrassingen die we zagen, zoals die bewust weggelaten steen in de blootgelegde muur, de oude straatlantaarns die nu als woonkamerlamp fungeren en die fraaie verlichting die is bevestigd aan de kloosterdeuren, die Peter en Simon dan weer in Frankrijk op de kop tikten.

De ruimtes zijn uiteraard niet zo heel groot maar als gast heb je toch gewoon de beschikking over alle luxe die je mag verwachten van een goede B&B. Goed gedaan hoor!

Wil je de appartementen zelf ook zien? Dat kan: op donderdag 31 januari is iedereen van harte welkom tijdens de open dag, van 14.00 tot 19.00 uur. Het is wel goed om te weten dat de tweede verdieping na de verbouwing niét meer toegankelijk is voor gasten. Die verdieping was minder geschikt om verbouwd te worden tot gastenverblijf en wordt nu gebruikt voor onder meer de verwarmingsapparatuur.

De eerste gasten komen 1 februari trouwens al!

Succes, Simon en Peter!

wijzijndestad.com/agenda/open-dag-de-koepoort-appartementen-middelburg/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/monumentaal-een-kijkje-in-de-toekomstige-bb-koepoort-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/de-nieuwe-verlichting-van-de-koepoort-in-middelburg/

www.internetbode.nl/regio/middelburg/algemeen/268083/koepoort-eindelijk-verbouwd-


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg