Geplaatst op 20 mei 2019

Opgroeien in het Middelburg van de jaren 80

Om een flesje Snor bij Tref. Dansen op de Dolly Dots, op de Loskade. Om een zakje friet met bij het Haphuisje op Plein 40, met die eeuwige recensie uit het AD aan de muur. Meezingen over een ticket naar de tropen, met Gerard Joling voor V&D. Vervolgens een sprintje naar de tweede verdieping van die zaak, om gratis videospelletjes te spelen op de Videopac 2000.

Mekkeren over je volle tienbadenkaart van Poelendaele. Een lichtorgel scoren bij Tandy. Om een Ball-broek bij Jacky’s Jeans Shop en om Roots bij Ploef. Om een Raider bij Burger en dan om stinkbommetjes en trektouwtjes bij Gerja. Een maxi-single luisteren bij Mu 2000, en dan flipperen voor een kwartje in de Amu van de City. Of toch maar om zo’n waterig ijsje met twee stokjes van Jamin?

Enfin, zo kunnen we nog uren doorgaan. De jaren 80 dus. Dat was ook best een geinige tijd om in op te groeien. En een rare. Heus niet beter hoor, maar wel anders.

Alle uitsnedes zijn van foto’s uit die tijd van Jaap Wolterbeek, Wim Helm en A. van Wyngen plus onbekende bronnen, uit de Beeldbank Zeeland van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. De laatste foto komt uit de collectie van Kees Flipse.


Delen op