array(3) {
  [0]=>
  int(6154)
  [1]=>
  int(6155)
  [2]=>
  int(6156)
}

Order a Song: je eigen lied bestellen bij RoMi Cage in Middelburg

Zeg eens eerlijk: hoe vaak kost het jou moeite om een origineel cadeau te bedenken voor iemand om wie je geeft? Wij vinden het zelf altijd knap lastig in ieder geval. Iemand verrassen, dát gaat nog wel, maar iemand verrassen met iets dat ook echt gewaardeerd wordt, dat is een ander verhaal.

Alleen al wat dat betreft is ‘Order a Song’, dat onlangs werd gelanceerd door RoMi Cage, een schot in de roos. Met een mooi lied en een goede songtekst kun je heel veel zeggen. Romy Coomans en Michaël Coomans wisten dat ook, en besloten er een dienst aan te koppelen.

Of de persoon die je wilt verrassen nu houdt van smartlappen of van ronkende gitaren maakt niets uit: het stel maakt met alle plezier een liedje voor hem of haar, of bewerkt desgewenst een bestaand nummer. Songs op verzoek en/of op maat dus.

We bezochten Michael en Romy gisteren hun woning in de Mortiere, waar ze sinds afgelopen zomer wonen. Daar vertelden ze welke impact de crisis op hún werk heeft, hoe ze op het idee van ‘Order a Song’ kwamen en hoe hun werk en privé door elkaar lopen.

We mochten uiteraard ook een paar songs beluisteren. Daar werden we gewoon een beetje stil van. In zo’n een zolderkamer voelde het bijna als een privéconcert, met die ontspannen gitaar van Michael en Romy’s indringende stem op anderhalve meter afstand. Mooi!

Toen ze vertelden dat ze net de laatste hand gelegd aan een nummer voor een Vlissingse vriend, wilden we dáár ook graag een stukje van horen. Het bleek namelijk te gaan om een song van metalband Pantera, nu niet bepaald een naam die als eerste bij je opkomt als je denkt aan RoMi Cage of Lace.

Maar ook met dat genre hebben ze dus geen enkele moeite, integendeel. Hun uitvoering van het nummer ‘Cemetery Gates’ beluisterden we in de woonkamer beneden, als opname. Het klonk geweldig. Een stukje steviger, zeker, maar dochterlief schrok er niet van; die brabbelde lekker door en deinde zelfs een beetje mee. Zij is duidelijk al gewend aan al die muziek in huize Coomans.

Tof toch, hoe Romy en Michael creatief de crisis proberen door te komen? Optredens, zeker die voor grotere gezelschappen, zitten er voorlopig nog niet in. Dan is het mooi dat de twee met muziek op maat toch nog wat verdienen.

Filmpje:
https://youtu.be/iDYEDd5gSyE

Meer over Order a Song:

https://romicage.com/order-a-song, en op de Facebookpagina van RoMi Cage.

Op het terras met RoMi Cage in 2015:

https://wijzijndestad.com/verhalen/op-het-terras-van-de-herberg-met-romi-cage/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Het hart van de Nieuwe Kerk in Middelburg
Het hart van de Nieuwe Kerk in Middelburg

Vorig weekend zagen we dat gekleurde hart al een paar keer voorbijkomen, omdat we getagged werden in stories op Instagram. We hadden aanvankelijk geen flauw idee waar het over ging. […]

7 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: lunchroom Dustoch 30 april 2020
De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: lunchroom Dustoch 30 april 2020

Mensen die hebben meegeteld weten het: er was nog een filmpje te gaan, in de serie ‘De Middelburgse Horeca en de coronacrisis’. Hier is dat filmpje dan! Op 30 april […]

7 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Meer ruimte! Hoe Middelburg werkt aan 'een 1,5 meter proof binnenstad'
Meer ruimte! Hoe Middelburg werkt aan ‘een 1,5 meter proof binnenstad’

Hoe tof is dit! Het plan/voorstel ‘Help de Horeca in Middelburg de crisis door’, van Jochem Verhaard en Emilie Sturm, is, na terugkoppeling door Koninklijke Horeca Nederland, erg goed ontvangen […]

8 mei 2020