Geplaatst op 22 mei 2019

Oud-mariniers Hans en Dennis over COM Zeeland, Veteranendag 2019 en die ene verhuizing

De website van Stadsfeesten Middelburg, van 7 t/m 10 juni, is sinds afgelopen zondag in de lucht, met daarop al een groot deel van het programma. En dat programma is enorm mensen, zeker op zaterdag. We gaan er in de komende weken uitgebreid aandacht aan besteden.

Een van de evenementen op zaterdag is de Zeeuwse Veteranendag 2019, op het Abdijplein en de Markt. Dennis de Visser en Hans Blommaart noemen zichzelf als oud-mariniers geen veteranen, maar hun vereniging, Contact Oud- en actief dienende Mariniers (COM) is die dag wél present in Middelburg om veteranen in het algemeen te herdenken en te eren.

Maar wacht eens even: Dennis de Visser? Zagen we die naam hier niet al eerder? Klopt hoor! Hij was de man die ons vorig jaar een kijkje achter de schermen gaf bij het Crematorium aan de Westelijke Oude Havendijk. In het najaar dook hij nog eens op, als mede-organisator van The Meltdown. Nu nam hij contact met ons op omdat hij graag iets wilde vertellen over de COM en hun rol tijdens de Veteranendag. Tof!

Dat we uiteindelijk zeven minuten bleven filmen had alles te maken met de even trotse als grappige Hans. Hij legde uit wat het Korps Mariniers na al die jaren nog steeds voor hem betekent. Zijn verhaal schijnt ook een interessant licht op die langlopende discussie over de komst van de marinierskazerne naar Hart van Vlissingen. Toen Hans zich begin jaren 70 aanmeldde woonde hij nog in Lamswaarde, bij Hulst. Hij moest zich melden bij de Kazerne in Texel. Dat was in die tijd dus nog gewoon een reis van minstens 8 uur. Waaat?

Op 8 juni kun je zelf een praatje maken met deze mannen en andere oud-militairen. Da’s interessant en vermakelijk hoor! De VOM en het vfonds steunen de Veteranendag financieel. De oud-mariniers kamperen dat weekend ook op Stadscamping Zeeland in Middelburg. Herco van de pagina en site Middelburgers was gisteren ook aanwezig in Seventy, en zei dat hij zijn best zal doen om daar tegen die tijd een impressie van te maken. Leuk!

Meer lezen:

www.com-zeeland.nl/

stadsfeestenmiddelburg.nl/programma/8-juni/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/de-gemeente-is-de-stad-3-het-crematorium-en-de-begraafplaats-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/the-meltdown-een-walchers-horrorevenement-om-nooit-meer-te-vergeten/


Delen op