array(1) {
  [0]=>
  int(32342)
}

Oude voetbalplaatjes

Old skool! Deze voetbalplaatjes van Zeelandia uit de jaren ’30 werden onlangs opgeduikeld op een zolder in het Limburgse Heerlen. Ook destijds werden voetbalplaatjes al door heel het land verkocht en gespaard. Wat wel opmerkelijk is, want hoe groot is de kans dat Limburger van de voetballers Mondeel, Geers of Gillissen had gehoord? Laten we stellen dat zo’n album toen een stuk meer tot de verbeelding sprak dan vandaag de dag.

Op de website van Vv Zeelandia Middelburg lezen we dat de plaatjes zijn gevonden door een Limburgse familie, die zo vriendelijk was om dit stukje historie aan de vereniging te schenken. De plaatjes komen in de vitrine van het clubhuis te hangen. Ook lezen we dat we met het eerste plaatje, A. van Varik, te maken hebben met de oprichter van Zeelandia. Gaaf!

Met de timing van de vondst is trouwens ook weinig mis. Want laat Zeelandia Middelburg, zo vingen wij op, nou net bezig zijn met het maken van een voetbalplaatjesalbum. Wij zijn benieuwd op welke zolders de helden van nu over 80 jaar tevoorschijn zullen komen!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Spijtig: Bruna vertrekt in april 2017 uit Middelburg
Spijtig: Bruna vertrekt in april 2017 uit Middelburg

Schreven we vanochtend nog vrolijk over al die nieuwe bestemmingen in Middelburg Centrum, drie uur later leerden we dat de Bruna in de Lange Delft gaat stoppen per april 2017. […]

14 jul 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Video: de eerste folkloristische dag in Middelburg 2016
Video: de eerste folkloristische dag in Middelburg 2016

De eerste folkloristische dag in Middelburg!

14 jul 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn De Stad: 22 nieuwe bestemmingen januari-juli 2016
Wij zijn De Stad: 22 nieuwe bestemmingen januari-juli 2016

Weetje: in de eerste 6 maanden schreven we 22 keer over nieuwe bestemmingen in Middelburg Centrum. Natuurlijk, er stopten ook ondernemers, maar er wordt lekker ondernomen in ons stadje hoor. […]

14 jul 2016