Geplaatst op 14 juli 2016

Oude voetbalplaatjes

Old skool! Deze voetbalplaatjes van Zeelandia uit de jaren ’30 werden onlangs opgeduikeld op een zolder in het Limburgse Heerlen. Ook destijds werden voetbalplaatjes al door heel het land verkocht en gespaard. Wat wel opmerkelijk is, want hoe groot is de kans dat Limburger van de voetballers Mondeel, Geers of Gillissen had gehoord? Laten we stellen dat zo’n album toen een stuk meer tot de verbeelding sprak dan vandaag de dag.

Op de website van Vv Zeelandia Middelburg lezen we dat de plaatjes zijn gevonden door een Limburgse familie, die zo vriendelijk was om dit stukje historie aan de vereniging te schenken. De plaatjes komen in de vitrine van het clubhuis te hangen. Ook lezen we dat we met het eerste plaatje, A. van Varik, te maken hebben met de oprichter van Zeelandia. Gaaf!

Met de timing van de vondst is trouwens ook weinig mis. Want laat Zeelandia Middelburg, zo vingen wij op, nou net bezig zijn met het maken van een voetbalplaatjesalbum. Wij zijn benieuwd op welke zolders de helden van nu over 80 jaar tevoorschijn zullen komen!


Delen op