Geplaatst op 12 februari 2018

Oude winkels worden appartementen, ook in de Korte Noordstraat

De leegstand in Middelburg centrum is nog altijd groter dan wij dachten (zie het recente bericht van Omroep Zeeland) maar met eigen ogen zien we evengoed allerlei verschuivingen en ontwikkelingen. Iets waar we bijvoorbeeld ook een patroon in beginnen te zien is de transformatie van voormalige winkel- of kantoorpanden tot appartementen. Neem nu de Lange en de Korte Noordstraat: in het voormalige Ko D’Oooooooor komen er, in het voormalige COC-café, in de voormalige slagerij van Blankenburgh én in de panden aan Korte Noordstraat 3 en 5, daar waar vroeger Bakkerij De Visser zat.

Wie de ontwikkelaars allemaal zijn weten we niet, maar het zijn wel verschillende, ook uit Vlissingen. Maar zojuist zagen we wel een makelaar in de weer met borden ‘Te Huur’, in de Korte Noordstraat. Dat bleek de Middelburgse Annika Stevens-Dieleman te zijn, partner bij Krijger & Dieleman makelaars-taxateurs in Vlissingen. Toen we het gewoon brutaal vroegen was ze best bereid de vijf appartementen even te laten zien. Vanaf morgen gaan drie ervan namelijk in de verhuur via www.krijgerdieleman.nl. 2 andere zijn al verhuurd. De appartementen zitten in de prijscategorie onder de 800 euro per maand en zijn al voorzien van gemakken zoals nieuwe keukens, wasmachines en laminaat. Aangezien wij vaak vragen krijgen van mensen die woonruimte in het centrum zoeken denken we zomaar dat hier wel belangstelling voor zal zijn.

De verdere details laten we over aan Annika en haar collega’s maar we vonden het heel leuk om nu eens vanuit dat mooie ronde raam naar beneden te kijken, in plaats van andersom. Rond 2007 woonden we zelf namelijk een jaar of drie boven Henk’s Haarverzorging, nog altijd onze eigen vaste kapper. Die blik op die oude maffe slaapkamer bracht weer allerlei beelden van toen in ons naar boven. En dat geldt vast niet alleen voor ons, want we weten dat zeer veel mensen in dat bewuste appartement gewoond hebben.

Maar dat terzijde allemaal. Korte Noordstraat 3-5 is klaar voor een nieuw hoofdstuk, van winkel naar woningen.

Bedankt voor het inkijkje, Annika!

Foto’s pand 2002: Beeldbank Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.


Delen op