array(12) {
 [0]=>
 int(11329)
 [1]=>
 int(11330)
 [2]=>
 int(11331)
 [3]=>
 int(11332)
 [4]=>
 int(11333)
 [5]=>
 int(11334)
 [6]=>
 int(11335)
 [7]=>
 int(11336)
 [8]=>
 int(11337)
 [9]=>
 int(11338)
 [10]=>
 int(11339)
 [11]=>
 int(11340)
}

Over 150 jaar Rode Kruis Walcheren

“Ja, daar moeten jullie nu mee komen zeg! Er is al weken een expositie over 150 jaar Rode Kruis afdeling Walcheren, in het Het oude Brandspuithuis in Serooskerke en twee dagen voordat die wordt afgesloten besteden jullie er nog eens aandacht aan!”

Niemand heeft het zo tegen ons gezegd hoor, maar we kunnen ons goed voorstellen dat mensen dat denken, als ze dit lezen. Toch wijzen we op de valreep nog graag op die expositie, omdat die een heel leuk inkijkje geeft in al dat goede werk dat het Rode Kruis in al die jaren op Walcheren en in Middelburg heeft gedaan.

Wij waren er afgelopen woensdag even, en maakten daar kennis met Harry de Feijter, een oudgediende van afdeling Middelburg. Met pijn in zijn hart moest hij twee jaar terug afscheid nemen van de organisatie, maar betrokken is hij nog altijd. In een kort filmpje vertelt hij er iets over:

Door de weerspiegeling kwamen de oude objecten in de vitrines wat minder goed tot hun recht, maar gelukkig wees Bianca van Duin ons op het feit dat er in Beeldbank Zeeland ook best veel beelden zijn te vinden. We vonden inderdaad een paar fraaie, van een brigade op het Molenwater, tot een schildwacht bij het oude Gasthuis, van de opvang van militairen in de Kloveniersdoelen in 1915, tot een parade over de Markt in 1970. Tof hoor!

Op Het oude Brandspuithuis komen we trouwens nog terug. Van dit ‘historisch educatief centrum’ in Serooskerke hadden we eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar toen de oprichter, Wim van Haveren, er eenmaal over begon te vertellen, kregen we al snel in de smiezen dat daar heel veel links naar Middelburg zijn te leggen. Naar de brandweer hier bijvoorbeeld. Daar zat Wim zelf jaren bij, maar hij wees ook op een grote foto, waarop oude brandweerlieden staan afgebeeld die ook bekend zijn van andere Middelburgse zaken. De lokale verhalen die in het oude Brandspuithuis worden verteld zijn trouwens ook heel interessant. Enfin, later dus!

Meer lezen:

https://www.rodekruis.nl/walcheren/over-onze-afdeling/

http://www.hetoudebrandspuithuis.nl/

Somertijd Reanimatiedag bij het Walcherse Rode Kruis in Middelburg

Op pad met Brandweer Zeeland (kazerne Stromenweg)

Oude foto’s: Beeldbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Dingen die ons deugd doen: de agenda in gebruik zien
Dingen die ons deugd doen: de agenda in gebruik zien

Kijk! Dat doet ons deugd! Bij De Drvkkery liet Vicky¬† vanmiddag zien dat onze agendapagina daar continu geopend is, om bezoekers te informeren over evenementen in de stad. Niks geen […]

27 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal 5 jaar Wij zijn De Stad! Over het werken met een iPhone
5 jaar Wij zijn De Stad! Over het werken met een iPhone

Wij zijn De Stad bestaat vijf jaar! Zoals beloofd een paar kijkjes achter de schermen deze maand. Waar we toch wel de meeste vragen en opmerkingen over krijgen is onze […]

27 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Klaar voor dag 3 van Mosselfeesten Middelburg
Klaar voor dag 3 van Mosselfeesten Middelburg

Regen? Drie druppels max! En in de afgeladen stad gaat dag 3 van de Mosselfeesten ook smakelijk van start. Erin, met dat loopje! #middelburg #mosselfeesten

27 jul 2019