array(1) {
  [0]=>
  int(22490)
}

Over de Ontmoetingsdag 2017 en andere dingen waar de VOM bij betrokken is

Er komt ongetwijfeld nog een evaluatie van de Ontmoetingsdag van gisteren, maar wij hoorden gisteren al veel positieve geluiden, van zowel de bezoekers als de organisatie en ondernemers. Het evenement was het werk van velen, óók van de VOM. Die constatering is een goede gelegenheid om het bestuur van de ondernemersvereniging even aan het woord te laten. Want inderdaad: er kunnen altijd dingen verbeterd worden.

Zo kregen wij dit jaar van redelijk wat mensen vragen en opmerkingen over de kerstverlichting in de winkelstraten. Mensen missen die. Wij geven zulke dingen altijd netjes door aan het bestuur, omdat we vinden dat het belangrijk is, dat dingen gehoord worden. Dat er dit jaar geen verlichting is heeft -het zal niemand verbazen- te maken met een gebrek aan geld. Dat er veel gebeurt in de stad betekent nog niet dat we financieel op rozen zitten namelijk:

“Jammer genoeg is het niet gelukt dit jaar nog het lichtplan van de VOM en de Gemeente af te ronden. In juli zag het er nog naar uit dat morgenavond, 15 december de nieuwe verlichting het Stadhuis in al zijn glorie zou laten zien.Want toen was de financiering rond. We zijn een half jaar verder, en helaas, het is niet gelukt.

Maar, direct in 2018 begint de aannemer. We zijn reuze benieuwd. Na het Stadhuis volgen, ook begin 2018, de Kloveniersdoelen en de Lange Jan. De VOM heeft ook op zich genomen de Gasthuiskerk in de Lange Delft feeëriek te verlichten. En, als de verbouwing van de Schouwburg gereed is, volgen de Schouwburg en de Koepoort. Dan zijn de centen voorlopig op; maar natuurlijk moeten ook de Oostkerk, de Graanbeurs, de Abdij en andere iconen van Middelburg verlicht worden.

De VOM zit niet stil. Dit jaar heeft de VOM alle financiële middelen verbruikt. Aan Wij zijn de stad op Facebook en www.wijzijndestad.com, aan ondersteuning activiteiten, de Sinterklaasintocht, festivals, de Ontmoetingsdag op 15 december, de sponsoring van ijsbaan en heel veel andere zaken die goed zijn voor onze binnenstad.

Volgend jaar wil de VOM tijdens de feestdagen alle winkelstraten verlichten. Inmiddels zijn we ons breed aan het oriënteren. Er komt een werkgroep van VOM-leden die de verlichting uit gaat zoeken. Dit kan alleen maar omdat ons ledental dit jaar fors is gestegen. En dat kan volgend jaar weer, want er staan nog ondernemers te trappelen om lid te worden. Maar, het kan alleen maar als we in de Middelburgse winkels kopen, en wat minder via de grote internetreuzen. Die betalen immers niets aan de activiteiten en de aantrekkelijkheid van onze binnenstad. Zonder detailhandel geen horeca, zonder horeca geen detailhandel.”

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/wij-zijn-de-monumentenstad/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Weekendagenda Middelburg, 16-17 december 2017
Weekendagenda Middelburg, 16-17 december 2017

Sorry, we zijn laat met de agenda, maar is er nog nog genoeg te vermelden voor vandaag en morgen. Heel veel muziek wederom. DJ’s in Kaffee ’t Hof en Café […]

17 dec 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Geopend aan Lange Noordstraat 26 in Middelburg: Marjolijn van Son Damesmode
Geopend aan Lange Noordstraat 26 in Middelburg: Marjolijn van Son Damesmode

Gisteren heeft Marjolijn van Son haar gelijknamige winkel aan Lange Noordstraat 26 geopend! Je zou het een ‘soft opening’ kunnen noemen, want ze wil nog een paar laatste puntjes op […]

17 dec 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Dit was De Stad in 2017: Middelburg in april
Dit was De Stad in 2017: Middelburg in april

Een vrolijke maand. Het begon al meteen op 1 april, met die grap van enkele Middelburgers die er achteraf voor kozen toch maar anoniem te blijven. De plaatsnaamborden van Middelburg […]

17 dec 2017