array(1) {
  [0]=>
  int(5987)
}

Over de pop-up lunchroom van Brasserie 1600 en de extra terrassen op het Damplein

Pinksteren 2020. Die is toch een beetje anders dan anders. We begrepen dat er vandaag een paar winkels geopend zullen zijn, maar het merendeel niet. Voor morgen is de verwachting dat iets meer dan helft open zal zijn.

Morgen is uiteraard ook de dag van de heropening van de horeca. Eerder deelden we al wat tekeningen van de nieuwe, verruimde terrassen, en wat beelden van de opbouw van de proefopstellingen.

Gisteren namen we ook nog een kijkje bij Brasserie1600. Leonie Duivenvoorden-Barendse nam ons mee naar Lange Delft 127, waar voorheen InMiddels was gevestigd. In dat pand wordt binnenkort de pop-up lunchroom van Brasserie 1600 geopend, met ook een terras. In combinatie met het terras van Il Pranzo wordt het dan een gezellig horecapleintje voor de Gasthuiskerk.

Een stukje verderop zijn er ook uitbreidingen. Zo krijgen zowel La Presa als La Piccola Italia Middelburg extra terrassruimte op het Damplein. Lina Tidili, die ook nog midden in een verbouwing zit, legde ook even uit hoe dat in z’n werk zal gaan. De pop-up van La Presa in het pand van Urban Heroes is nog niet goedgekeurd. Hoe dat precies zit horen we van de week vast nog wel. Morgen gaan we zeker even een rondje doen, langs al die nieuwe terrassen in de stad.

Fijne Pinksterdagen allemaal!

Filmpje:

Op YouTube

Zie ook:
https://wijzijndestad.com/verhalen/plattegronden-de-terrassen-van-horeca-middelburg-vanaf-1-juni-2020/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De terrassen van Middelburg zijn weer geopend
De terrassen van Middelburg zijn weer geopend

Nieuw leven! Na tweeëneenhalve maand zijn de Middelburgse terrassen weer geopend! Het is net even anders allemaal, maar joh, wat een blije gezichten overal. Proost! Filmpje: YouTube.

1 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: René Brozius
Zij zijn De Stad: René Brozius

In de serie Zij zijn De Stad deze keer: Rasmiddelburger René Brozius! Organist. Pianist. Entertainer. Met zijn visitekaartje verklapt René Brozius (1939) meteen wat de rode draad in zijn leven […]

2 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Nikkie de Steur opent piercingstudio bij Tattoo Tuigh Middelburg
Nikkie de Steur opent piercingstudio bij Tattoo Tuigh Middelburg

Supertof! Middelburg is een piercingartiest rijker! Morgen begint Nikkie de Steur bij de mannen van Tattoo Tuigh, in de Herenstraat. We komen er later nog op terug, want het lijkt […]

3 jun 2020