array(1) {
  [0]=>
  int(27625)
}

Over de Rijam-agenda en Vroom en Dreesmann

Vijf jaar geleden besteedde Telegraaf aandacht aan het verdwijnen van V & D. Wij mochten toen ook iets zeggen over de vestiging in Middelburg, omdat we in 2006 het volgende schreven over de Rijam-agenda. Wie had die vroeger ook?

“Ik zie mezelf nog voor me. 1983. Old school naar de Vroom en Dreesmann. Bovenste verdieping. Stuiteren door de schoolcampus. En dan het hele schooljaar knippen en plakken retro-stijl. Nakende dames met de pritt-stift over januari heen plakken. Vieze gedichtjes van Eric Schreurs overschrijven. Tsjeempie!

Een piepklein onderzoekje stelt me weer enigszins gerust: de schoolcampus bestaat nog steeds en ziet er ook nog best hip uit. En de Rijam? Ach de Rijam. Die zit in de archieven van de liefhebbers van design.”

Foto: Beeldbank Zeeland ZB

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal William verstraeten in het Uur van de Wolf
William verstraeten in het Uur van de Wolf

Of je ‘Code Oranje’ nu mooi vond of niet: de film die Margot Schotel over William Verstraeten maakte is de moeite van het kijken zeker waard. Zondagmiddag om 14.00 uur […]

22 sep 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Nieuwe vuilnisbakken
Nieuwe vuilnisbakken

Afvalnieuws: Middelburg centrum krijgt nieuwe afvalbakken van Gemeente Middelburg. Zo te zien past daar véél meer in 🙂 Met dank aan Rob van Hese voor de foto’s.

22 sep 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij is De Stad: Maatje Geelhoed-Faasse
Zij is De Stad: Maatje Geelhoed-Faasse

Historie! Een prachtige inzending van Liesbeth Labeur, die oude foto’s uit de familiearchieven aan het digitaliseren is, ter ere van de 100-jarige verjaardag van haar oma Maatje Geelhoed-Faasse. Unieke beelden […]

24 sep 2015