Geplaatst op 21 maart 2019

Over de vis van Scherp, Middelburgse flessen en een aquarium in Lissabon

Wat heeft een gigantisch aquarium in Lissabon (Oceanário de Lisboa) in vredesnaam te maken met Restaurant Scherp en Join The Pipe Amsterdam? Wij weten het ook niet precies, maar gisteren hingen ze – voor ons- even heel nauw met elkaar samen.

Eergisteren bezochten we dat aquarium. Een prachtige ervaring. Haaien, roggen, alles. En uiteraard was het meer dan alleen een bak met water vol zeedieren. Het Oceanario is ook een kenniscentrum, met veel aandacht voor de kwetsbaarheid van onze oceanen en de mondiale watervoorziening. Het zette ons weer even aan het denken.

We waren nog geen uur thuis toen we geattendeerd werden op een item van Euronews English, waarin ook Mart Scherp aan het woord komt en waarin een mooi droneshot van Gemeente Middelburg wordt getoond. Dat item ging natuurlijk over Kingfish Zeeland – Dutch Yellowtail, waar Scherp ambassadeur voor is, en hangt nauw samen met het thema van de expo’s in Lissabon.

Het filmpje (Zeeland vanaf 3.20 min) kun je bekijken via YouTube, het hele item via de website van Euronews,

Leuk weetje: Euronews is best groot. Wikipedia meldt: ‘Euronews is beschikbaar in 430 miljoen huishoudens in 166 landen’.

En dan Join the Pipe. Dáár stuurde Gerda Glansdorp ons gisteravond een berichtje over. Of het niet cool zou zijn als er ook een Middelburgse fles zou zijn? Zeker!

Is er een Middelburgs bedrijf of een organisatie die daar mogelijkheden voor ziet? Ook in dit geval gaat het over meer dan een mooi product alleen natuurlijk. Duurzaamheid en schoon drinkwater voor iedereen, dat is de rode draad! Zie join-the-pipe.org/flessen/.

Grappig toch, al die dwarsverbanden? We gaan nu niet net doen of we zo milieubewust zijn hoor. We gingen tenslotte met het vliegtuig naar Portugal, gebruiken veel te veel plastic en meer van dat. Maar die mooie, kostbare zeeën van ons staan wel weer even op ons netvlies. Dat zou zo moeten blijven.

Daarom vissen we nog even een lekker cd’tje met herrie uit de kast, uit 1996: ‘Music for Our Mother Ocean‘. Even lekker stuiteren op Pearl Jam, Ramones, Porno for Pyros, Pennywise, Helmet en nog veel meer. Stuiter je mee? Lekker joh! Voor de oceaan!

goo.gl/DdQ5Ht

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/welkom-bij-de-vom-restaurant-scherp/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg