array(3) {
  [0]=>
  int(13269)
  [1]=>
  int(13270)
  [2]=>
  int(13271)
}

Over IKEA, Middelburg en 1 april

Natuurlijk was het een 1 april-grap, die brief over de komst van IKEA naar Middelburg. Hoewel: natuurlijk? We waren er zelf ook even ingetuind hoor. Toen we het persbericht in de mailbox zagen verschijnen vrijdagavond waren we meteen klaarwakker. Zou het echt?

Maar we zagen gelukkig al vrij snel aan de foutjes in de brief, aan het ontbreken van de datum en aan het slordige logo dat het niet echt kon zijn. En het gebeurt tegenwoordig best vaak dat grappen al een paar dagen voor 1 april worden gemaakt of voorbereid.

Maar de grap begon toen eigenlijk pas echt. De brief was via de mail bij een paar leden van de VOM beland, verstuurd door een medewerker van Gemeente Middelburg. Daarom gingen we ervan uit dat de gemeente een beetje dolde met de VOM. Zoek op onze website maar eens op ‘Decathlon’ en je weet wat we bedoelen.

Daarom besloten we een beetje terug te dollen, door iedereen uit te nodigen voor gratis koffie met een bolus op het Stadskantoor. Zaterdagmiddag hoorden we echter van de afdeling communicatie dat die de brief niét hadden gemaakt. Ze hadden ‘m via via gevonden bij Ton De Witte. Of hij de maker is weten we ook niet, maar in ieder geval niet iemand van de gemeente.

Onnodig te zeggen dat we het toch wel even een beetje warm kregen, toen we gisteren zagen dat het grapje al meer dan 80.000 mensen had bereikt.

Maar het is goed afgelopen gelukkig. Omroep Zeeland belde vanochtend en is naar het Stadskantoor geweest vanochtend. Ze bleken de enigen te zijn. Carmen Wisse liet weten dat het grapje vanavond in de uitzending zit, samen met Johan Aalberts.

De meeste mensen konden er gelukkig om lachen en reageerden, net als de gemeente en IKEA, bij voorbaat al sportief, maar er was ook de nodige teleurstelling. Een ding is zeker: IKEA is voor heel veel mensen van harte welkom in Zeeland en Middelburg. Maar de kans dat het ooit gaat gebeuren is gewoon heel erg klein. In 1995 speelde de kwestie ook al eens. In de PZC van 13 september dat jaar schreef Cees Maas er over. Bij de Maxis werden ze doodziek van alle geruchten.

Over tot de orde van de dag maar weer. Dat we er toch maar gewoon een beetje om lachen, met z’n allen. Of smakelijk, dat is nog beter. Hoewel die grap van twee jaar geleden wel veel geestiger was.

Gerelateerd:

Waaat? IKEA naar Middelburg?

https://wijzijndestad.com/verhalen/middelburg-ook-wel-bekend-als-vlissingen-noord/

https://wijzijndestad.com/verhalen/het-verhaal-achter-de-1-april-grap-vlissingen-middelburg/

Foto Ikea: RA Smit op Wikimedia Commons.

Krantenknipsel: Krantenbank Zeeland, ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Thomas Lina
Zij zijn De Stad: Thomas Lina

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze week hier en in de Middelburgse & Veerse Bode: Thomas Lina. Hij woont hier nog niet zo heel lang, maar hij is […]

2 apr 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Verlichting! Het einde van het paalverhaal
Verlichting! Het einde van het paalverhaal

We hebben gelachen. We hebben gehuild. We hebben geduld gehad. We hebben gemopperd. Maar na alle cliffhangers en razend spannende afleveringen van het afgelopen jaar is er nu dan eindelijk […]

2 apr 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Geopend op de Markt: De IJswinckel Middelburg
Geopend op de Markt: De IJswinckel Middelburg

Kort nadat we eind januari aankondigden dat De IJswinckel Middelburg zou gaan openen in de kiosk op de Markt dronken we in Seventy-Seven een bakje met de chef marketing van […]

3 apr 2019