Geplaatst op 26 september 2020

Over stervoetballer Johan Huwaë, de pleegzoon van de oude Lavooy

Wat een mooi en bijzonder vervolg op het bericht over het laatste jaar van Lavooy Mode: op Instagram kregen we een persoonlijk berichtje van Jongker Huwaë. Hij schreef ons:

Naar aanleiding van jullie bericht over kledingzaak Lavooij stuur ik julli nog wat oude foto’s. Mijn vader Johan Huwaë was de pleegzoon van de oude heer Lavooij in de jaren 50. Hij werkte daar om allerlei klusjes te doen zoals pakken rondbrengen etc.

en:

Dhr Lavooij had een zwak voor de Molukse bevolking die rond 1951 in Nederland aankwam, vooral voor mijn vader. Dhr Lavooij was ook een grote fan van mijn vader. Hij speelde toen voetbal bij Middelburg.

Hij voegde er ook nog aan toe dat er waarschijnlijk wel krantenknipsels over zijn overleden vader zijn te vinden. Hij heeft gelijk. We vonden onder meer een prachtig artikel uit de PZC van oktober 1995. In dat artikel, getiteld ‘Johan Huwaë, een klein acrobaat in het Zeeuwse voetbal’ wordt het verhaal over deze stervoetballer verteld. Tof hoor. Wat ons betreft maakt dat die toch al fraaie foto’s nog mooier.

Bedankt Jongker!

Het artikel kun je lezen in de Krantenbank Zeeland van ZB.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/lavooy-mode-verdwijnt-na-120-jaar-uit-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg