array(6) {
 [0]=>
 int(44899)
 [1]=>
 int(12872)
 [2]=>
 int(12859)
 [3]=>
 int(12862)
 [4]=>
 int(12855)
 [5]=>
 int(12744)
}

Over veiligheid, landelijk beleid en de heropening van terrassen en winkels in Middelburg

Vandaag nog net geen openstelling van de terrassen in Middelburg. Die zijn er vanaf morgenmiddag 12.00 pas weer. We kunnen er allerlei discussies over voeren, maar dat heeft ook niet zo gek veel zin. Het is voor nu het landelijke beleid. Laten we er maar gewoon het beste van maken.

Het is nu nog even een beetje anders dan afgelopen zomer, maar na het lezen van de (nieuws-) brieven van Gemeente Middelburg en de VOM concluderen we dat het beleid voor komende zomer vooralsnog in grote lijnen overeen zal komen met het beleid van 2020. De kans dat het morgen al meteen vrij druk wordt is reëel, omdat het weer redelijk gunstig is, de meivakantie bezig is en zo nog wat van die dingen.

Daarom delen we hieronder toch even een paar weetjes.

Over het opbouwen van de terrassen schreef de gemeente de ondernemers onder meer:

“Gemeente en KHN verzoeken u om, indien mogelijk, het terras pas op woensdagochtend op te bouwen. De dag er voor is het natuurlijk Koningsdag. Van oudsher dé dag bij uitstek om de stad in te gaan. Bezoekers zullen de neiging hebben om op een terras neer te willen strijken. Dat mag helaas dus nog niet. Het staat u natuurlijk vrij eerder te starten met de voorbereidingen, maar plaats vooral de stoelen pas op woensdag en zet het terras af. Mocht u toch al eerder de stoelen neerzetten, is het uw verantwoordelijkheid om er op toe te zien dat mensen voor woensdag 12.00 uur nog niet plaatsnemen.”

Net zoals vorig jaar heeft de gemeente ingestemd met terrassen die wat ruimer van opzet zijn. Als het gaat om fietsen, stewards, uitstallingen en andere dingen kunnen we rekenen op vergelijkbare maatregelen als vorig jaar.

Een verschil met 2020: in tegenstelling tot vorig jaar, toen de Veiligheids Regio Zeeland (VRZ) de leiding had is nu de burgemeester verantwoordelijk voor de drukte en het reguleren hiervan in de binnenstad en de publieke ruimtes. De burgemeester zal beoordelen en eventueel optreden indien het te druk is/wordt met in het ergste geval afsluiten van de binnenstad of gedeeltes daarvan.

Ondernemers en leidinggevenden zijn zelf verantwoordelijk om het maximaal toegestane aantal klanten te waarborgen. Bij grote bedrijven dient er een steward hiervoor aan de toegang te staan. Ook is de desbetreffende ondernemer zelf verantwoordelijk voor de rij die eventueel ontstaat voor zijn onderneming. Horeca-ondernemers zijn zelf verantwoordelijk op naleving van de regels op hun terras.”

Waarvan akte.

Volgende verhalen

Afbeelding #009 voor het verhaal De Middelburgse terrassen zijn weer open!
De Middelburgse terrassen zijn weer open!

Klopt: we komen vandaag niet veel verder dan Markt, Pottenmarkt en Plein 1940. Maar blij zijn we! De – gestructureerde – gezelligheid is meteen terug in de stad. Het kán […]

28 apr 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Een steuntje in de rug voor Middelburg Dronk en zustersites
Een steuntje in de rug voor Middelburg Dronk en zustersites

Die gasten van Middelburg Dronk? Dat vinden we maar rare snuiters, maar we zijn dol op hun werk. Helpen jullie ook, om al hun sites in leven te houden? Een […]

28 apr 2021
Afbeelding #003 voor het verhaal Welkom terug op Weekmarkt Middelburg, ondernemers in non-food
Welkom terug op Weekmarkt Middelburg, ondernemers in non-food

Ok, het weer had gunstiger gekund, maar de marktkooplui in non-food strálen vandaag op Weekmarkt Middelburg hoor. Welkom terug, mensen!

29 apr 2021