Geplaatst op 02 april 2018

Paaseitjes zoeken in Speeltuin Meiveld

Van die mooie oude verhalen over onze jeugd in Dauwendaele is het nog niet gekomen, maar ondanks het feit dat het Meiveld eigenlijk bij de Magistraatwijk hoort, is dat óók een plek waar we toen vaak kwamen. Even dat tunneltje bij Westmede door en je had opeens een zee van ruimte.

Op het eerste veld vanaf dat tunneltje gezien was toen alleen een pierebadje te vinden, maar in 1993 werd daar de Speeltuin Meiveld geopend. Een paar weken geleden maakten we in die speeltuin kennis met voorzitter Gabriele Rolle. Ze leidde ons rond maar omdat het toen nog niet zo druk was spraken we af dat we nog eens terug zouden komen op een dag dat er iets leuks zou worden georganiseerd. Onze keuze viel op vandaag: in de speeltuin kon door kinderen worden gezocht naar paaseitjes.

Het weer zat niet mee, maar de opkomst viel helemaal niet tegen. De kinderen lieten zich door de regen niet van de wijs brengen. Het leverde gezellige fotootjes op, met als onze eigen favoriet oma die onder het afdakje zat toe te kijken. Ze werd met vlagen afgeleid door haar smartphone. Een grappig beeld.

Van de zomer gaan we nog eens terug naar het Meiveld, want dan viert de speeltuin het 25-jarig jubileum groots. Van de organisatie begrepen we dat ze nog op zoek zijn naar foto’s van de eerste jaren van de speeltuin. Heeft iemand die?

Iedereen is overigens welkom in de speeltuin. Daarover kun je meer lezen op www.speeltuinmeiveld.nl

Meer over het jubileum:

wijzijndestad.com/agenda/25-jarig-bestaan-speeltuin-meiveld/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg