array(8) {
 [0]=>
 int(30929)
 [1]=>
 int(30930)
 [2]=>
 int(30931)
 [3]=>
 int(30932)
 [4]=>
 int(30933)
 [5]=>
 int(30934)
 [6]=>
 int(30935)
 [7]=>
 int(30936)
}

Paasweekend in Middelburg, 2016

Het Paasweekend is een mooi weekend om in Middelburg door te brengen. Vanavond barst het feestgedruis los met de jaarlijkse Bluesroute. Er is livemuziek in de veel cafés, waaronder De Spot, Braai-Tapperij “De Mug”, Cafe de Geere, Bar American, Café ‘t Fust, Grand Café Brooklyn, Kaffee ‘t Hof, Café Bommel, Hart Van Middelburg, Desafinado Jazz Eetcafe Café Bardot en Cafe ut babbelaertje. In Cafe Tympaan is een 25+-feestje. In Schouwburg Middelburg kun je kijken naar de voorstelling Snowden.

Zaterdag begint de paasfair op de Markt, die duurt t/m maandag. Behalve boeken, antiek en curiosa kun je daar ook kijken en luisteren naar straattheater, een troubadour en jazzmuziek. Op zaterdag houdt Vita Event (van de luchtkussens, ijsbaan en andere evenementen) een verkoopdag van oude attracties en rekwisieten. Erbij zijn is meemaken. ‘s Avonds kun je onder meer genieten van een 90’s party met DJ Kymo, in Cafe die lange of van Freaks Out ft. Boris van der Lek in Ut Babbelaertje. In de Schouwburg dan weer de voorstelling Nonsens.

Zondag kun je overdag onder meer oud-Hollandse spelletjes doen én eieren zoeken, in Kloveniersdoelen. Aan het eind van de middag Copycat /Stan Bor in Café Schuttershof en weer later Paasvinyl in Seventy-Seven, met DJ Mac en DJ Len.

Ondertussen draaien er in Cinema Middelburg het hele weekend door allerlei films, waaronder een film die we zelf ook zeker nog willen gaan zien, Spotlight. Onnodig te zeggen dat je ook nog naar al die leuke zaken kunt die nu eens een keertje niks organiseren, of die we zijn vergeten te vermelden. Of naar een paasviering in een van de kerken. En winkelen he. Je kunt ook nog lekker gaan winkelen.

Kortom: je kunt best lekker gaan chillen op de bank met een filmpje, videogame of tablet, maar als je vertier wilt hoe je het niet ver te zoeken.Vrolijk Pasen, allen saam!

Meer informatie:
http://www.uitinmiddelburg.nl/nl/agenda.htm
http://www.cinemamiddelburg.nl/programma
http://middelburg.weebly.com
http://de-faam.nl/nieuws/paasvieringen-doopsgezinde-kerk-middelburg-1.5844853

De laatste foto is gemaakt in Schotland, door Linda Thompson, via Flip Feij. Die vinden we leuk 🙂

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een Middelburgs stilleven
Een Middelburgs stilleven

Of dit vreemde stilleven van gisteravond samenhangt met het aantal prullenbakken in het centrum weten we niet, maar bij dit soort taferelen vragen we ons toch altijd af welke verhalen […]

27 mrt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Een drukke stille zaterdag in Middelburg
Een drukke stille zaterdag in Middelburg

De voertalen zijn Duits en Engels vanmiddag maar dat geeft helemaal niks. Het is gezellig druk op de Paasfair (wat is verschil tussen een markt en een fair eigenlijk?) én […]

27 mrt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Cees Verhage en de pilot Mengvormen horeca en detailhandel
Cees Verhage en de pilot Mengvormen horeca en detailhandel

Als je op de site van de Gemeente Middelburg gaat zoeken op het Actieplan Binnenstad (waar we begin 2015 een paar keer over schreven) tref je nogal wat dode links […]

28 mrt 2016